Skip to content

Tipul bucătăriei:

O ceașcă mică de cafea din sticlă cu un blat spumos, pe o farfurie de porțelan cu o scândură de lemn dedesubt

Macchiato

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • face 1
 • Uşor

Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face versiunea perfectă a acestei cafele italiene puternice


Căutați o rețetă de macchiato? Încercați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong, apoi consultați ghidul ei despre cum să faceți un cappuccino și cum să faceți un alb plat.

Celeste spune: „Un macchiato este un espresso dublu cu o pată de lapte texturat încălzit. Îmi place să o beau într-o ceașcă de ceramică, astfel încât să simt aroma și să simt textura cafelei și, bineînțeles, să o gust. Un macchiato înseamnă să îți „pătezi” cafeaua (cu lapte), așa că ar trebui să fie doar o lingură de spumă de lapte deasupra espressoului pentru a-i scoate marginea. Este adesea mai economic să faci un alb plat și un macchiato împreună, astfel încât să nu încălziți și să irosești prea mult lapte.”

Preparați-vă espresso pentru această cafea folosind alegerea celor mai bune de la Celeste capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cele mai bune aparate de cafeaincluzând cele mai bune mașini de bean-to-cup, cele mai bune aparate de cafea cu capsule și cele mai bune espressoare.

Ingrediente

 • espresso 30 ml
 • lapte puțin (în funcție de minimul pe care îl poți aburi)

Metodă

 • Pasul 1

  Extrageți 30 ml de espresso dublu într-o ceașcă de espresso sau un pahar.

 • Pasul 2

  Aburiți laptele. Dacă utilizați o baghetă de abur pentru espressor, țineți bagheta la cel puțin 1-2 cm sub suprafață, asigurându-vă că nu lăsați aer rece să intre. Nu ar trebui să scoată zgomote de șuierat sau să scuipe picături de lapte nicăieri. Încercați să utilizați jeturile de abur pentru a învârti laptele într-o mișcare asemănătoare unui vârtej. Dacă aveți un atașament separat pentru aburi la mașina dvs. de fasole la ceașcă, adesea îmi place să aburesc laptele separat într-un ulcior de argint, astfel încât să îl pot turna singur. Puteți folosi, de asemenea, un spumant electric de lapte sau un tel de mână (cu lapte încălzit în cuptorul cu microunde sau pe plită – asigurați-vă că nu fierbe). Dacă nu aveți niciunul dintre acestea, încălziți puțin lapte într-o oală sau cuptorul cu microunde și puneți-l într-o presă franceză. Puneți cu grijă filtrul într-o mișcare sus/jos pentru a împinge aerul prin laptele fierbinte pentru a obține lapte spumos. Dacă vi se pare că laptele este prea spumos, puteți răzui blatul spumos cu o lingură.

 • Pasul 3

  Turnați cu grijă o picătură (adică, o picătură) de lapte în espresso și puneți deasupra aproximativ 1 linguriță grămadă de lapte spumat cald.

#Macchiato
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *