Tipul bucătăriei:
Moca
- face 1
- Uşor
Îmbinând cafeaua cu ciocolata caldă, mocasurile sunt ideale dacă îți este poftă de ceva dulce, încălzitor și reconfortant, dar vrei și un pumn de cofeină.
Căutați o rețetă de cafea moka? Încercați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong, apoi consultați ghidul ei despre cum să faceți un cappuccino și cafeaua Baileys.
Celeste spune: „Mocha este orice fel de băutură care combină arome de cafea și ciocolată. Îmi place foarte mult un moka când mă simt decadent sau când nu mă pot decide între o ciocolată caldă sau un cappuccino. Mochaccinos pot fi preparate fie calde, fie reci, dar este important ca laptele să fie frumos și spumos. Ciocolata și cafeaua ar trebui să se echilibreze una pe cealaltă, astfel încât să nu aibă o aromă prea dulce sau prea proaspătă de cafea. Bineînțeles, dacă vă place mai dulce, nu ezitați să mergeți puțin mai greu pe ciocolată!’
Preparați-vă espresso pentru această cafea folosind alegerea celor mai bune de la Celeste capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cele mai bune aparate de cafeaincluzând cele mai bune mașini de bean-to-cup, aparate de cafea cu capsule și aparate espresso.
Ingrediente
- bucăți de ciocolată cu lapte 20 g, tocate fin, plus extra ras pentru a servi (sau amestecati ½ lingurita pudra de ciocolata calda si 1 lingura de apa clocotita)
- espresso dublu 60 ml
- lapte spumat la abur 130 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune bucățile de ciocolată (sau sosul de ciocolată fierbinte) într-o cană sau o cană termorezistentă de 230 ml. Daca nu iti place mocha prea dulce, opteaza pentru pudra de cacao.
-
Pasul 2
Turnați espresso-ul peste ciocolată sau sos din ceașcă sau cană. Dacă nu ai un espressor, poți folosi capsule de cafea compostabile, cafea foarte puternică pe plită sau cafea instant concentrată. Amestecați pentru a se topi ciocolata, dacă este necesar, și combinați-o cu espresso-ul.
-
Pasul 3
Apoi, aburiți laptele. Laptele mocha ar trebui să fie spumos și gros și își poate permite să fie cu puțin mai fierbinte decât laptele cappuccino sau latte. Dacă utilizați o baghetă de abur pentru espressor, țineți bagheta chiar sub suprafață, asigurându-vă că nu lăsați aer rece să intre. Nu ar trebui să scoată zgomote de șuierat sau să scuipe picături de lapte nicăieri. Încercați să utilizați jeturi de abur pentru a învârti laptele într-o mișcare asemănătoare unui vârtej, trăgând încet ulciorul în jos pe măsură ce laptele se încălzește. Acest lucru se numește „întinderea” laptelui și ajută la producerea mai multă spumă. Dacă aveți un atașament separat pentru aburi la mașina dvs. de fasole la ceașcă, aburiți laptele separat într-o cană de argint pentru turnare. Puteti folosi un spumant electric de lapte (incalziti laptele mai intai in cuptorul cu microunde sau pe plita, avand grija sa nu fiarba). Sau, turnați laptele cald într-o presă franceză, apoi introduceți cu grijă filtrul în sus și în jos pentru a împinge aerul prin laptele fierbinte și a crea spumă. Se toarnă laptele în ceașcă și se amestecă bine pentru a se combina.
-
Pasul 4
Ornează mocha cu ciocolată rasă sau pudră de cacao sau pudră de ciocolată fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 167
- Gras 4.6g
- Saturate 2.8g
- Carbohidrați 23.6g
- Zaharuri 22.3g
- Proteină 8.0g
- Sare 0,3g