Tipul bucătăriei:
Ouă
- servește 8
- Uşor
Puneți o strălucire roz în obraji cu acest cocktail clasic de iarnă, făcut cu gălbenușuri de ou, zahăr, smântână, sherry, rom și o mulțime de nucșoară proaspătă
Încercați rețeta noastră de ouă încălzitoare, apoi verificați berea fierbinte și mai multe cocktailuri de Crăciun.
Ingrediente
- galbenusuri de ou 3
- zahăr pudră 50g
- cremă unică 700 ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- nucșoară măcinată sau scorțișoară un ciupitor generos, plus un plus de servit
- sherry crem 75 ml
- rom 50 ml
Metodă
-
Pasul 1
Bateți împreună ouăle și zahărul într-un vas sau vas. Incingem crema intr-o tigaie si adaugam vanilia si nucsoara. Gatiti usor la foc mediu-mic si aduceti amestecul chiar sub fierbere.
-
Pasul 2
Se toarnă smântâna peste amestecul de ou și zahăr și se bate foarte bine. Se toarnă din nou în tigaie la foc mic și se fierbe, amestecând continuu, până se îngroașă ușor.
-
Pasul 3
Se ia de pe foc și se amestecă băutura. Se servește cald în cani, sau se răcește și se servește peste gheață, cu o grătar de extra
nucșoară deasupra.