Tipul bucătăriei:
Port ciufulit cu golf și rozmarin
- servește 8
- Uşor
Încălziți cocoșele cu un amestec amețitor de port rubin, scorțișoară, boabe de piper negru, frunze de dafin, cuișoare și rozmarin – vârful perfect de Crăciun
Încercați rețeta noastră de port fiert, apoi verificați berea fiertă, glühwein, vinul fiert alb și mai multe cocktailuri de iarnă.
Portul este mai puternic decât vinul, așa că mergeți ușor pe porții. Este o băutură minunată caldă, dar puteți reduce intensitatea, răcind și servind cu tonic sau limonadă peste gheață.
Ingrediente
- lămâie 1, coaja tăiată în fâșii, cu suc
- port rubin 750ml
- bat de scortisoara 1
- boabe de piper negru 1 linguriță
- foi de dafin 6
- cuișoare 4
- zahăr pudră 100g
- crenguțe de rozmarin a garni
Metodă
-
Pasul 1
Combinați toate ingredientele, cu excepția rozmarinului, și încălziți ușor (asigurându-vă că nu fierbe) timp de 30 de minute. Se strecoară și se servește în pahare mici, rezistente la căldură, ornate cu o crenguță de rozmarin.