Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de sangrie

Sangria clasică

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1,5 litri
  • Uşor

Canalizați vibrațiile însorite de vacanță cu acest tipple spaniol clasic


Încercați rețeta noastră de sangrie sau verificați cocktailurile noastre de vară.


Cum faci sangria de la zero?

Sangria este un pumn care constă în mod tradițional din vin, fructe tocate și un mixer (de obicei, limonadă, suc de portocale sau apă spumantă), precum și alte ingrediente, cum ar fi lichioruri și băuturi spirtoase.

Care este cel mai bun vin pentru sangria?

Dacă faceți o sangrie tradițională, optați pentru un roșu ușor și uscat (nu este nevoie să cheltuiți mult), dar puteți experimenta folosind roz, vin alb și chiar spumant.

Cât de alcoolică este sangria?

S-ar putea să fie dulce și ușor de băut, dar odată cu vinul și coniacul, sangria are încă un pumn alcoolic.

Poți să faci sangrie cu rom?

Da, folosiți-l doar în locul rachiului. Iată romurile noastre preferate de încercat.

Cum faci sangria albă?

Înlocuiți vinul roșu cu un vin alb crocant și, în loc de coniac, încercați să experimentați vinuri de ghimbir, piersici, portocale (folosim Cointreau) sau lichioruri de flori de bătrân. Pentru mixere, utilizați apă spumantă sau ghimbir, în funcție de ce altceva o completează în sangrie.


Rețetă de sangrie ușoară

Ingrediente

  • portocale 2, tocate aproximativ
  • vin roșu uscat, ușor 750ml
  • fructe amestecate (folosim căpșuni și piersici, dar și alte fructe de pădure, mere și pere funcționează bine) 400-500g
  • coniac 100 ml, (sau 50 ml coniac și 50 ml lichior cu aromă de portocală – am folosit Cointreau)
  • limonadă 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă portocalele într-o ulcică mare, se amestecă vinul și coniacul și se pune la frigider timp de 1 oră pentru a lăsa amestecul aromelor. Adăugați fructele și completați cu limonadă. Se amestecă bine și se servește peste gheață în pahare sau pahare copa de balon.

.
#Sangria #clasică
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *