Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă cu ceai înghețat Sangria

Sangria de ceai cu gheață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Profitați de ultimul timp cald cu acest cocktail de vin ușor de băut. Ambalat cu lămâi zesty, portocale suculente și o notă de miere dulce


Ingrediente

  • vin alb 150ml (am folosit pinot grigio)
  • portocale ½, tocate aproximativ, plus coaja pentru garnitură
  • lămâie ½, tocată aproximativ
  • ceai de musetel 2 pungi de ceai
  • draga draga 2 linguri
  • vermut uscat 50ml (am folosit Noilly Prat)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți vinul și fructele într-un castron mic și amestecați ușor cu capătul unui sucitor pentru a elibera unele sucuri. Se amestecă și se pune la frigider să se răcească în timp ce prepari ceaiul cu gheață.

  • Pasul 2

    Puneți plicurile de ceai în apă clocotită de 200 ml, adăugați mierea și lăsați-le 15 minute. Se lasă să se răcească (sau, alternativ, se agită timp de 30 de secunde într-un cocktail shaker cu gheață și se strecoară).

  • Pasul 3

    Se toarnă amestecul de vin fructat în 2 pahare de copă de balon. Adăugați gheață, ceaiul răcit (minus pungile de ceai) și vermutul și amestecați ușor. Se ornează cu o răsucire de coajă de portocală.

.
#Sangria #ceai #gheață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *