Tipul bucătăriei:
Sangria de ceai cu gheață
- servește 2
- Uşor
Profitați de ultimul timp cald cu acest cocktail de vin ușor de băut. Ambalat cu lămâi zesty, portocale suculente și o notă de miere dulce
Ingrediente
- vin alb 150ml (am folosit pinot grigio)
- portocale ½, tocate aproximativ, plus coaja pentru garnitură
- lămâie ½, tocată aproximativ
- ceai de musetel 2 pungi de ceai
- draga draga 2 linguri
- vermut uscat 50ml (am folosit Noilly Prat)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți vinul și fructele într-un castron mic și amestecați ușor cu capătul unui sucitor pentru a elibera unele sucuri. Se amestecă și se pune la frigider să se răcească în timp ce prepari ceaiul cu gheață.
-
Pasul 2
Puneți plicurile de ceai în apă clocotită de 200 ml, adăugați mierea și lăsați-le 15 minute. Se lasă să se răcească (sau, alternativ, se agită timp de 30 de secunde într-un cocktail shaker cu gheață și se strecoară).
-
Pasul 3
Se toarnă amestecul de vin fructat în 2 pahare de copă de balon. Adăugați gheață, ceaiul răcit (minus pungile de ceai) și vermutul și amestecați ușor. Se ornează cu o răsucire de coajă de portocală.