Tipul bucătăriei:
Whisky acru
- servește 1
- Uşor
Într-un whisky acru, sucul de lămâie este (aproape) la fel de vital ca bourbonul. Un top generos, spumos este ceea ce urmărești cu această rețetă de cocktail
Ce este un whisky acru?
Originile acriului se întind de la secole până la momentul în care marinarii au conceput o modalitate de prevenire a scorbutului (o boală cauzată de lipsa vitaminei C) în călătorii lungi, amestecându-și rația de spirit (de obicei rom sau whisky) cu suc de lămâie sau lămâie.
Acra este o băutură fundamentală pentru multe cocktailuri moderne – de la margaritas la daiquiris – dar rămâne un clasic în sine.
Cum se face un whisky acru
Aici, whisky-ul adaugă căldură blândă și cremă de albuș de ou, doar asigurați-vă că agitați băutura energic într-un agitator de cocktail pentru a obține un blat corect spumos. Încercați răsucirea noastră tropicală pe un whisky acru aici.
Faceți clic aici pentru a cumpăra un cocktail shaker
Reteta de whisky acru
Ingrediente
- zahăr brun moale deschis 100g
- bourbon 50 ml
- suc de lămâie 25 ml
- albus de ou 1
Metodă
-
Pasul 1
Puneți zahărul și 100ml apă într-o tigaie și încălziți ușor, amestecând, până când zahărul se dizolvă. Rece. Acest lucru va face mai mult decât aveți nevoie, dar va păstra la frigider pentru câteva săptămâni.
-
Pasul 2
Puneți bourbonul, sucul de lămâie, albușul de ou și 25 ml de sirop de zahăr brun într-un agitator de cocktail umplut cu gheață și agitați energic timp de 15-30 de secunde. Se strecoară într-un pahar de modă veche și se servește.