Skip to content

Tipul bucătăriei:

18223

Alaska la cuptor cu smochine cu miere și înghețată mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acest desert de la Duck & Waffle finalizează o masă cu prietenii


Ingrediente

  • unt 75g, moale
  • sirop auriu 30 g
  • dulce de leche 225 g
  • ouă 2, bătut
  • făină auto-crescătoare 100g, cernute
  • smochine 6
  • Miere 1 lingura
  • scorţişoară o ciupitura
  • cimbru 1 crenguță, numai frunze
  • zahăr pudră 225 g
  • albușuri de ou 90 g
  • zahăr pudră 150 g
  • mascarpone 250 g
  • lapte 175 ml
  • zer 5 linguri
  • nucşoară un grătar
  • lămâie 1, zestă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru inghetata cu mascarpone, puneti zaharul si 100ml apa intr-o tigaie mica si fierbeti 8-10 minute pana ajungeti la o consistenta asemanatoare mierii. Se lasa sa se raceasca un minut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru inghetata. Se amestecă într-un aparat de înghețată, apoi se transferă într-un recipient rezistent la congelator și se lasă la congelator (cel puțin 3 ore). Când se întăresc, strângeți 4 bile și lăsați-le pe o tavă în congelator pentru a deveni foarte tari.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Bateți untul, siropul auriu și dulche de leche cu un mixer de mână până devine deschis, acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Bateți ouăle, amestecați încă 2 minute până când se omogenizează complet, apoi cernați făina și amestecați încă un minut.

  • Pasul 3

    Ungeți ușor unt și tapetați o tavă de copt de 30 cm, apoi turnați amestecul de burete. Gatiti 8-10 minute, pana cand buretele devine auriu si iese din nou cand il atingeti. Se răcește timp de 5 minute în tavă, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru a face bezeaua, încălziți zahărul și 150 ml apă într-o tigaie. Asigurați-vă că nu se lipește zahăr de părțile laterale ale cratiței, deoarece acest lucru va face ca siropul să se cristalizeze. Puneți albușurile spumă într-un castron și bateți la viteză mică. Odată ce zahărul a ajuns la 116C pe un termometru pentru zahăr, creșteți viteza de amestecare pentru a crea vârfuri moi. Cand zaharul a ajuns la 121C, turnam siropul in albusuri incet in timp ce batem in continuare la viteza mare. Continuați să bateți până când se răcește la temperatura camerei, apoi puneți într-o pungă cu o duză simplă de 10 mm.

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unui tăietor de 8 cm, tăiați 4 discuri din burete, puneți-le pe o foaie de copt căptușită și adăugați câte o minge de înghețată la fiecare, apoi puneți bucățele de bezea pe ele, având grijă să nu lase goluri sau găuri. Pune-le înapoi la congelator pentru cel puțin o oră.

  • Pasul 6

    Tăiați smochinele în 8 felii și așezați-le pe o tavă. Se incinge mierea si se adauga scortisoara, apoi se stropesc peste smochine. Presărați peste frunzele de cimbru și acoperiți până aveți nevoie de ele.

  • Pasul 7

    Cand esti gata de servire, incalzeste cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Dam alaska direct din congelator la cuptor pentru 6 minute, pana cand bezeaua incep sa se coloreze, apoi scoate-le si transfera-le in farfurii. Dacă vrei mai multă culoare pe bezele poți folosi un fulger pentru a le închide puțin. Serviți-le imediat cu o grămadă mică de smochine în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 234
  • Gras 53.2g
  • Saturate 34.4g
  • Carbohidrați 169,7g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 17.5g
  • Sare 1.1g
.
#Alaska #cuptor #smochine #miere #și #înghețată #mascarpone
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *