Tipul bucătăriei:
Amalfi lămâie syllabub
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați acest desert răcoritor de lămâie de la restaurantul italian Bancone din Covent Garden. Rețeta ușoară a lui Bancone face mai multă granită de lămâie decât va fi nevoie – depozitați resturile în congelator
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- Lămâi Amalfi sau lămâi mari 4
- lămâi 3, suc
- zahăr pudră 200g
SYLLUBUB
- crema dubla 250ml
- zahăr pudră 50g
- vin alb 50 ml
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați marginea fiecărei lămâi Amalfi de unde iese tulpina, pentru a crea o suprafață plană. Tăiați aproximativ ¼ fiecare lămâie de la celălalt capăt și folosiți un balon de pepene galben sau o linguriță pentru a scoate carnea, având grijă să nu rupeți mușchiul. Rezervați toată carnea.
-
Pasul 2
Pentru a face granita, împingeți carnea de la lămâile Amalfi printr-o sită pentru a colecta sucul, apoi zumați celelalte 3 lămâi. Acest lucru ar trebui să vă ofere aproximativ 275 ml de suc. Ținând 2 linguri de suc pe o parte, puneți 500 ml apă, zahăr tos și 250 ml suc de lămâie într-o tigaie. Se aduce la fierbere și se scoate imediat de pe foc. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, turnați într-un recipient congelabil și congelați timp de 4-5 ore.
-
Pasul 3
Puneți smântâna dublă, zahărul, vinul alb și restul de 25 ml de suc de lămâie într-un castron și bateți-le la vârfuri moi, apoi folosiți pentru a umple cele patru coji de lămâie. Răzuieți granita cu o lingură de metal, apoi îngrămădiți deasupra pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 438
- Gras 33.6g
- Saturează 20.9g
- Carbohidrați 31g
- Zaharuri 31g
- Proteină 1.1g