Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă Lill Syllabub

Amalfi lămâie syllabub

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați acest desert răcoritor de lămâie de la restaurantul italian Bancone din Covent Garden. Rețeta ușoară a lui Bancone face mai multă granită de lămâie decât va fi nevoie – depozitați resturile în congelator


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • Lămâi Amalfi sau lămâi mari 4
  • lămâi 3, suc
  • zahăr pudră 200g

SYLLUBUB

  • crema dubla 250ml
  • zahăr pudră 50g
  • vin alb 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați marginea fiecărei lămâi Amalfi de unde iese tulpina, pentru a crea o suprafață plană. Tăiați aproximativ ¼ fiecare lămâie de la celălalt capăt și folosiți un balon de pepene galben sau o linguriță pentru a scoate carnea, având grijă să nu rupeți mușchiul. Rezervați toată carnea.

  • Pasul 2

    Pentru a face granita, împingeți carnea de la lămâile Amalfi printr-o sită pentru a colecta sucul, apoi zumați celelalte 3 lămâi. Acest lucru ar trebui să vă ofere aproximativ 275 ml de suc. Ținând 2 linguri de suc pe o parte, puneți 500 ml apă, zahăr tos și 250 ml suc de lămâie într-o tigaie. Se aduce la fierbere și se scoate imediat de pe foc. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, turnați într-un recipient congelabil și congelați timp de 4-5 ore.

  • Pasul 3

    Puneți smântâna dublă, zahărul, vinul alb și restul de 25 ml de suc de lămâie într-un castron și bateți-le la vârfuri moi, apoi folosiți pentru a umple cele patru coji de lămâie. Răzuieți granita cu o lingură de metal, apoi îngrămădiți deasupra pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 438
  • Gras 33.6g
  • Saturează 20.9g
  • Carbohidrați 31g
  • Zaharuri 31g
  • Proteină 1.1g
.
#Amalfi #lămâie #syllabub
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast