Tipul bucătăriei:
Ardei cu halloumi, ardei iute și nuci de pin
- servește 6 ca starter
- Uşor
Ardeii copți cu halloumi sunt un aperitiv foarte ușor și distractiv, care poate fi servit și ca un prânz ușor cu salată. Pansamentul cu ardei iute ii ofera un plus.
Ingrediente
- ardei rosii 2, înjumătățit
- ardei galben 1, înjumătățit
- ulei de masline
- halloumi Bloc de 250 g, tăiat în 6
- lămâie 1, suc
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- nuci de pin 2 linguri, prăjite
- pătrunjel 1/2 grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune ardeii pe o tavă de copt într-un singur strat. Se condimentează apoi se stropește cu puțin ulei. Coaceți 10-15 minute până se înmoaie.
-
Pasul 2
Puneti o bucata de halloumi in interiorul fiecarui ardei si gratarul pana cand branza devine aurie. Bateți ingredientele pentru dressing cu încă 3 linguri de ulei de măsline. Servește ardeii cu dressingul presărat.
#Ardei #halloumi #ardei #iute #și #nuci #pin