Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de Babas cu merișoare și portocale

Baba cu rom de afine și portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Aceste baba de Crăciun îți vor face casa să miroasă a rai în timp ce se coace. Faceți sirop suplimentar, dacă doriți, și încălzește-l înainte de a servi cu babașurile înmuiate.


Pregătiți aceste baba-uri cu merișoare și portocale, apoi verificați prăjitura noastră cu rom, baba-uri cu mere caramelizate și mai multe deserturi de Crăciun spectaculoase.

Ingrediente

babas

  • drojdie proaspătă sau drojdie uscată 1 lingura
  • lapte 90 ml, încălzit până se călzește
  • făină albă tare 225 g
  • sare ½ linguriță
  • zahăr tos auriu 2 linguri
  • ouă 4, bătut
  • unt 100 g, foarte moale
  • afine uscate 75 g

sirop de rom

  • zahăr tos auriu 250 g
  • portocale 1 coaja si suc mic, ras fin
  • rom negru 4 linguri, sau mai multe dacă doriți
  • afine uscate 75 g
  • frisca sau crème fraîche sau inghetata a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Unge ușor cu unt 6 forme de budincă de 150 ml. Puneti drojdia, laptele si 50 g de faina intr-un castron si amestecati pana se omogenizeaza.

    Stați într-un loc cald timp de 15 minute până când începe să clocotească. Adăugați făina rămasă, sarea, zahărul, ouăle și untul pentru a face un aluat moale și bateți bine timp de 3 minute.

    Adaugam merisoarele, apoi umplem pe jumatate formele cu aluatul si lasam sa creasca la loc caldut aproximativ 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator170c/gaz 5. Pune babasul pe o foaie de copt apoi coace 20-25 de minute sau până se umflă și devin aurii.

  • Pasul 3

    Intre timp se face siropul de rom. Se pune zaharul intr-o cratita cu 300 ml apa si se incinge usor pana se dizolva.

    Se aduce la fierbere și se fierbe câteva minute până se îngroașă puțin. Se ia de pe foc si se adauga coaja si sucul de portocale, romul si merisoarele.

  • Pasul 4

    Turnați babasul într-un vas mare și adânc și turnați siropul peste. Se lasa la macerat la temperatura camerei, intorcandu-se ocazional, cel putin 30 de minute sau pana la 2 ore.

    Serviți cu frișcă, cu puțin rom în plus, dacă doriți, crème fraîche sau înghețată.

Informatii nutritionale

  • Gras 19.3g
  • Carbohidrați 96,7g
  • Fibră 2g
  • Proteină 10.5g
  • Sare 0,8g
#Baba #rom #afine #și #portocale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *