Tipul bucătăriei:
Baileys tiramisu
- servește 8
- Uşor
Această rețetă de tiramisu combină Baileys cremos cu degete moi de burete, cafea tare și lichior de migdale dulci pentru a face un desert plin de iarnă
Faceți-ne tiramisuul Baileys, apoi verificați-l pe profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.
Ingrediente
- cafea neagră puternică 200ml, proaspăt făcut și răcit
- amaretto 2 linguri
- crema dubla 500 ml
- mascarpone 250g
- zahăr tos auriu 3 linguri
- Cremă irlandeză Baileys 50 ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- degete burete 175g
- pudră de cacao 2-3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă cafeaua și amaretto într-un castron puțin adânc. Bateți smântâna, mascarpone, zahărul, baileys și vanilia împreună într-un alt castron până când formează vârfuri moi. Transferați într-o pungă mare de conducte cu o duză largă și rotundă (aproximativ 2cm) și răciți-vă.
-
Pasul 2
Introduceți degetele de burete în cafea timp de câteva secunde de fiecare parte, până când sunt bine înmuiate, dar nu se prăbușesc, apoi adăugați un singur strat într-un vas de servit de 20 cm, folosind aproximativ jumătate din degetele de burete.
-
Pasul 3
Puneți peste jumătate din cremă, apoi acoperiți cu degetele de burete mai înmuiate și țeviți crema rămasă, în bloburi, într-un strat uniform deasupra. Se răcește până când este gata de servit, dar timp de cel puțin 3 ore. Cerneti peste pudra de cacao pentru a acoperi toata crema chiar inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 610
- Gras 49.9g
- Saturează 31.3g
- Carbohidrați 30.6g
- Zaharuri 22.7g
- Fibră 0,8g
- Proteină 5.1g
- Sare 0,2g