Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă neagră de copt umplută cu triunghiuri crocante de aluat filo

Baklava lipicioasă cu portocale și ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Această baklava reconfortantă în stil de toamnă combină o umplutură de coajă proaspătă de portocală și condimente cu amestec de nuci și este udată într-un sirop de ghimbir cu tulpină glorios de lipicios.


Ghimbirul din tulpină este un ingredient fantastic de avut la îndemână toamna, iar siropul din borcan este la fel de util ca și ghimbirul însuși. Folosiți-l pentru a face un sirop glorios de lipicios pentru această baklava de toamnă, apoi verificați și baklava noastră clasică, baklava cu trandafiri și baklava condimentată savuroasă.

Ingrediente

  • nuci 300 g
  • portocale 2, cu coaja si 1 suc
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • cuișoare 1⁄2 linguriță
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • ghimbir tulpină 3-4 bile, tocate marunt, plus 50g de sirop din borcan
  • miere curgătoare 50 g
  • unt 200 g, topit
  • aluat filo 2 pachete de 270 g
  • zahăr tos auriu 250 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pune nucile intr-un robot de bucatarie si paseaza pana se toaca marunt (nu se amesteca intr-o pasta, vrei sa pastrezi textura). Se varsa intr-un castron si se adauga coaja de portocala, condimentele, ghimbirul din tulpina, mierea si un praf de sare.

  • Pasul 2

    Ungeți puțin unt topit peste baza unui vas de copt de 20 cm x 30 cm. Înjumătățiți sau tăiați foile filo astfel încât să se potrivească cu vasul, apoi puneți jumătate din strat în bază, ungeți fiecare foaie cu untul topit în timp ce stivuiți straturile. Ar trebui să aveți aproximativ 10-12 straturi în total.

  • Pasul 3

    Se presara peste amestecul de nuci tocate si se netezeste usor suprafata cu o spatula astfel incat sa ajunga la margini. Repetați pasul 2 cu restul filo, stratificandu-l peste amestecul de nuci. Ungeți untul rămas deasupra baklavei. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 4

    Puneți pătrate sau un model de diamant în partea de sus a baklavei folosind un cuțit ascuțit, apoi lăsați-l la rece timp de 10 minute pentru a se întări. Coaceți timp de 45-50 de minute sau până când devine auriu și crocant deasupra.

  • Pasul 5

    Când baklava este aproape gata, faceți siropul. Puneți zahărul tos și siropul de ghimbir cu tulpină într-o tigaie cu sucul de portocale și 200 ml apă. Aduceți la fiert la foc mic-mediu și gătiți ușor timp de 6-8 minute sau până când zahărul se dizolvă și amestecul este un sirop neted. Când baklava este gătită, se toarnă imediat peste siropul cald. Răciți la temperatura camerei (acest lucru va permite baklava să absoarbă siropul), apoi tăiați de-a lungul scorurilor pe care le-ați făcut mai devreme și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 549
  • Gras 32.2g
  • Saturate 10.7g
  • Carbohidrați 54,9g
  • Zaharuri 30g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 8.3g
  • Sare 0,7g
#Baklava #lipicioasă #portocale #și #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.