Tipul bucătăriei:
Banane caramelizate și iaurt prost cu amaretti
- serveste 4
- Uşor
Cel mai simplu desert pentru divertisment. Bananele caramelizate și iaurtul completează o masă și le puteți pune împreună în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente
- banane 5 mari
- zahăr pudră 2 linguri
- lămâie 1, suc
- miere organica 2 linguri plus suplimentar pentru a picura
- crème fraîche cu conținut scăzut de grăsimi 200 ml
- iaurt natural 200 ml
- biscuiti amaretti o mână, ușor zdrobită
Metodă
-
Pasul 1
Curățați și tăiați 2 banane în jumătate pe lungime. Pune-le cu partea tăiată în sus pe o tavă de prăjire și presară zahăr tos peste. Folosiți un pistol de bucătărie sau puneți-le sub un grătar încins până când zahărul s-a caramelizat apoi lăsați la răcit câteva minute.
-
Pasul 2
Curățați și zdrobiți bananele rămase cu o furculiță apoi amestecați cu sucul de lămâie și mierea.
-
Pasul 3
Se amestecă crema fraîche și iaurtul până se omogenizează și se îngroașă ușor. Încorporați amestecul de banane zdrobite și adăugați jumătate din amaretti zdrobiți.
-
Pasul 4
Puneti bananele caramelizate in 4 pahare de servire (taiati-le in jumatate daca sunt prea lungi) si turnati peste amestecul de banane. Stropiți cu amaretti rămase și stropiți cu puțină miere pentru a servi.