Skip to content

Tipul bucătăriei:

pilaf cu migdale

Basmati parfumat și pilaf de migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Condimentele din acest pilaf încălzit fac un fel de mâncare parfumat gata în mai puțin de o oră. Migdalele adaugă o crostanță prăjită, perfectă pentru un preparat ușor de iarnă.


Ingrediente

  • unt 75 g
  • ceapa 3 mari, tăiate în jumătate și feliate
  • usturoi 4 cuișoare, tăiate felii
  • bete de scortisoara 2
  • cuișoare 6
  • curcumă 1 lingura
  • orez basmati 500 g
  • stoc de legume 900 ml
  • ulei pentru prăjire adâncă
  • fulgi de migdale 4 linguri, prăjite

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie mare și largă și gătiți jumătate de ceapă și tot usturoiul până când se înmoaie și devin aurii. Adăugați condimentele și gătiți câteva minute. Adăugați basmati și amestecați până se îmbracă. Se toarnă bulionul. Reduceți focul la fiert, apoi acoperiți și gătiți timp de 10-15 minute, sau până când tot bulionul a fost absorbit și orezul este fraged.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți un strat de 2 cm de ulei într-o tigaie și prăjiți ceapa rămasă până devine crocantă. Împrăștiați migdalele și ceapa crocantă peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 384
  • Carbohidrați 57,5g
  • Proteină 6.9g
  • Gras 15.6g
  • Sare 1.32g
  • Fibră 2.5g
#Basmati #parfumat #și #pilaf #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *