Skip to content

Tipul bucătăriei:

O față de masă roz aprins acoperită cu o farfurie de bile de fudge acoperite cu ciocolată

Besan ladoos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 15-18
  • Puțin efort

Încercați răsucirea noastră de ciocolată sărată pe burfi clasic de besan. Acest fudge indian sfărâmicios, de biscuiți, prin gătirea lentă a făinii de grame în ghee topit, până devine auriu și cu nuci. Acesta poate fi apoi modelat în cuburi perfecte sau ladoos rotunjite


Încearcă această rețetă de besan ladoos, apoi verifică kaju katli-ul nostru, cafea condimentată kulfiși altele Rețete în stil indian.

Ingrediente

  • ghee 160 g
  • făină de grame 275g, cernute
  • pudră de cacao 165 g
  • fulgi de sare de mare 1½ linguriță, plus suplimentar pentru servire
  • gris grosier 25 g
  • cardamom verde 10 păstăi, semințe zdrobite până la o pulbere
  • fulgi de migdale prăjite 50 g, tocate grosier
  • zahăr pudră 175 g
  • ciocolata neagra 100 g
  • foiță de aur comestibilă 4-5 foi, pentru decorare (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți ghee-ul într-o tigaie mare, apoi adăugați făina de grame. Reduceți focul la mediu-mic și gătiți timp de 20 de minute, amestecând continuu. Amestecul va parcurge câteva etape: în primul rând, se va simți ca un bulgăre tare (se amestecă în continuare, apăsând în fundul cratiței, apoi se pliază astfel încât să nu se ardă pe fund); după 15 minute, va începe să se înmoaie; iar dupa 20 de minute ghee-ul va incepe sa se separe, oferindu-ti un amestec catifelat, gros, asemanator unei creme. Continuați să gătiți și să amestecați încă 10 minute. În cele din urmă, se va închide la culoare, va deveni puțin granulat și va mirosi a nuci. Acest lucru va dura 30-35 de minute.

  • Pasul 2

    Răzuiți cu mare atenție amestecul fierbinte și granulat într-un castron mare, apoi amestecați prin cacao, sare, gris, cardamom și migdale. Se răcește timp de 25 de minute, apoi se amestecă zahărul, asigurându-se că este complet incorporat.

  • Pasul 3

    Folosiți-vă mâinile pentru a strânge bucăți de amestec de mărimea unei mingi de golf, apoi aranjați-l pe o foaie de copt tapetă cu hârtie de copt și lăsați-l la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 4

    Scoateți din frigider și remodelați toate cele care s-au înmuiat în bile. Puneți ciocolata neagră într-un bol termorezistent și topește-o în explozii scurte în cuptorul cu microunde sau peste o tigaie cu apă fierbinte. Înmuiați fundul ladoos în ciocolata topită, apoi întoarceți-vă pe foaia de copt căptușită și lăsați-l la rece pentru încă 30 de minute până se fixează. Ornați cu foiță de aur, dacă folosiți, și un strop de fulgi de sare de mare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 262
  • Gras 15.2g
  • Saturate 7.8g
  • Carbohidrați 22.7g
  • Zaharuri 12.1g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 6.8g
  • Sare 0,4g
#Besan #ladoos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.