Tipul bucătăriei:
Budincă autoadezivă cu caramel lipicios
- servește 8
- Uşor
Un amestec glorios de două buduri preferate, această rețetă bogată este încălzirea perfectă a iernii în weekend
Încercați această budincă auto-salată de toffee lipicios, apoi verificați clasica noastră budincă de toffee lipicios, budinca de toffee lipicios vegan și budinca de toffee lipicios cu ghimbir.
Ingrediente
- date medjool 200g, fără sâmburi și tocat
- ceai negru slab 250ml
- bicarbonat de sodiu ½ linguriță
- unt nesarat 85g, înmuiat
- zahăr muscovado negru 175g
- ouă 2, bătut
- făină auto-crescătoare 175g
- condimente asortate 1 linguriță
- inghetata de vanilie a servi
SOS DE TOFFEE
- zahăr muscovado negru 250g
- crema dubla 250ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți curmalele și ceaiul într-o tigaie și aduceți la fierbere. Gatiti usor 3-4 minute pentru a inmuia curmalele. Se amestecă bicarbonatul de sodă.
-
Pasul 2
Pentru a face sosul de caramel, puneți zahărul și smântâna într-o tigaie cu 150ml apă. Se amestecă, apoi se pune la foc mic și se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește puțin.
-
Pasul 3
Bateți împreună untul și zahărul cu bătători electrice până când sunt cremoase, apoi bateți ouăle, făina și condimentele mixte. Se amestecă amestecul de curmale și se toarnă într-un vas pentru cuptor cu unt de 20cm x 30cm. Se toarnă sosul de caramel deasupra. Nu vă faceți griji dacă pare dezordonat. Sosul se va scufunda până jos și se va forma un burete deasupra. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când partea superioară este fermă la atingere. Se pune pe farfurii și se servește cu înghețată.
Informatii nutritionale
- Kcals 618
- Gras 27.1g
- Saturează 16.4g
- Carbohidrați 87.2g
- Zaharuri 70g
- Fibră 2.5g
- Proteină 4.9g
- Sare 0,4g