Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de budincă cu sos autoadeziv

Budincă autoadezivă cu caramel lipicios

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Un amestec glorios de două buduri preferate, această rețetă bogată este încălzirea perfectă a iernii în weekend


Încercați această budincă auto-salată de toffee lipicios, apoi verificați clasica noastră budincă de toffee lipicios, budinca de toffee lipicios vegan și budinca de toffee lipicios cu ghimbir.

Ingrediente

  • date medjool 200g, fără sâmburi și tocat
  • ceai negru slab 250ml
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • unt nesarat 85g, înmuiat
  • zahăr muscovado negru 175g
  • ouă 2, bătut
  • făină auto-crescătoare 175g
  • condimente asortate 1 linguriță
  • inghetata de vanilie a servi

SOS DE TOFFEE

  • zahăr muscovado negru 250g
  • crema dubla 250ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți curmalele și ceaiul într-o tigaie și aduceți la fierbere. Gatiti usor 3-4 minute pentru a inmuia curmalele. Se amestecă bicarbonatul de sodă.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul de caramel, puneți zahărul și smântâna într-o tigaie cu 150ml apă. Se amestecă, apoi se pune la foc mic și se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește puțin.

  • Pasul 3

    Bateți împreună untul și zahărul cu bătători electrice până când sunt cremoase, apoi bateți ouăle, făina și condimentele mixte. Se amestecă amestecul de curmale și se toarnă într-un vas pentru cuptor cu unt de 20cm x 30cm. Se toarnă sosul de caramel deasupra. Nu vă faceți griji dacă pare dezordonat. Sosul se va scufunda până jos și se va forma un burete deasupra. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când partea superioară este fermă la atingere. Se pune pe farfurii și se servește cu înghețată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 618
  • Gras 27.1g
  • Saturează 16.4g
  • Carbohidrați 87.2g
  • Zaharuri 70g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 4.9g
  • Sare 0,4g
.
#Budincă #autoadezivă #caramel #lipicios
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *