Skip to content

Tipul bucătăriei:

Burta De Porc Rulata Umpluta Cu Reteta Nduja

Burta de porc umpluta cu ‘nduja

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de burtă de porc, încercați burta noastră de porc umplută cu ‘nduja pentru o piesă centrală impresionantă. „Ndjua este un salam tartinabil picant din Calabria și adaugă o notă specială rețetei de burtă de porc a lui Tom Adams. Această rețetă festivă merită cu siguranță efortul


Încearcă această burtă de porc umplută cu ‘nduja, apoi verifică burta noastră perfectă de porc, trosnitură de porc, friptură de porc pentru două sau mai multe rețete de burtă de porc

Ingrediente

  • burtă de porc taiat din capatul gros, 2kg dupa jupuire si dezosare, pielea bine notata
  • nuci sau alune albite 100 g
  • fenicul 1 bulb, tulpinile dure îndepărtate și tăiate în cuburi grosiere de 1 cm
  • ulei de masline
  • semințe de fenicul 10 g, prăjită
  • ceapa 2, tocat grosier
  • usturoi 1 bulb, cuișoare decojite
  • pui de praz 500 g
  • ‘nduja sau chorizo ​​de gătit cu piele 130 g

Metodă

  • Pasul 1

    Sarați pe ambele părți ale burtei de porc cu câteva vârfuri grele de sare și lăsați la frigider peste noapte. Pune pielea în chiuvetă și toarnă peste ea câteva ibrice cu apă clocotită. Liniile marcate se vor ridica puțin. Uscați și lăsați-l la rece peste noapte pentru a se usca complet (acest lucru va ajuta, de asemenea, să dau un trosnet superior).

  • Pasul 2

    Prăjiți nucile sau alunele într-un cuptor 160C/ventilator 140C/gaz 3 pentru aproximativ 15 minute până când auriu deschis. Se scoate, se toaca grosier si se da cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se caleste feniculul intr-un strop de ulei de masline la foc mic, cu capacul pus pana se inmoaie.

  • Pasul 3

    Pune semințele de fenicul într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, usturoiul, feniculul fiert și ‘nduja. Se amestecă puternic până se formează o pastă netedă, apoi se condimentează.

  • Pasul 4

    Clătiți burta de porc de toată sare și uscați. Întindeți-vă cu partea de carne în sus. Intindem pasta de ‘nduja pe suprafata si presaram nucile. Încercați să lăsați un centimetru de spațiu de-a lungul fiecărei margini a abdomenului pentru a reduce orice deversare.

  • Pasul 5

    Începând de la capătul lung, rulați bine burta. Luați niște sfoară de măcelar și înfășurați pielea peste burta rulată – în esență exact de unde a fost scoasă – și legați-o. Un nod bun de măcelar nu este ușor, așa că cereți un prieten să vă ajute să faceți un nod dublu puternic. Trei sau patru noduri, distanțate uniform de-a lungul burticii, ar trebui să fie suficiente. Două la fiecare capăt și două distanțate uniform spre centrul burtei.

  • Pasul 6

    Folosind coastele ca un trivet îngrijit, puneți carnea de porc într-o tavă de prăjire. Se condimentează și se fierbe timp de 2 ore.

  • Pasul 7

    Se fierbe prazul întreg timp de 10 minute. După 2 ore de gătit, adăugați prazul în tavă și gătiți încă 30 de minute. Burta trebuie făcută după 2 ore și jumătate, dar dacă trosnitul durează mai mult, exploziți-o încă 30 de minute la 200C/ventilator 180C/gaz 6 (scoateți prazul dacă faceți acest lucru pentru că se va sfărâma). Se scoate din cuptor si se odihneste 15 minute. Se serveste pe un platou cu prazul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 980
  • Gras 74.3g
  • Carbohidrați 9.6g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 68,7g
  • Sare 2.32g
#Burta #porc #umpluta #nduja
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *