Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un pahar mic umplut cu un mousse de unt și acoperit cu frișcă

Butterscotch budino

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Budino este un fel de mâncare dulce italiană cu cremă – aici, este aromat cu butterscotch, whisky și un topping de caramel sărat. Este un desert indulgent, cu siguranță vă va impresiona oaspeții


Această rețetă de budino cu unt cu sos de caramel și sare de mare este adaptată din The Mozza Cookbook: Recipes from Los Angeles’s Favorite Italian Restaurant and Pizzeria de Nancy Silverton cu Matt Molina și Carolynn Carreño. Pizzeria Mozza poate fi găsită la Hotelul Treehouse din Marylebone din West End din Londra.

Încercați, de asemenea, rețetele noastre de tartă cu banoffee cu butterscotch, șuruburi milionarii cu unt și cheesecake cu floricele de porumb sărate, plus consultați mai multe rețete de deserturi delicioase.

Ingrediente

  • crema dubla 700 ml
  • tot laptele 350 ml
  • galbenusuri de ou 3
  • ou 1
  • faina de porumb 40 g
  • zahăr brun închis moale 200 g, plus 2 linguri
  • unt nesarat 90 g
  • whisky scotch 2 linguri

SOS CARAMEL (DE SERVIT)

  • crema dubla 700 ml
  • boaba de vanilie 1
  • unt nesarat 4 linguri
  • zahăr pudră 200 g
  • sirop auriu 60 g

Frisca (DE SERVIRE)

  • crema dubla 240 ml, foarte rece
  • crème fraîche sau smântână 60 g, plus 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Umpleți un castron mare cu apă rece ca gheață și puneți un castron mai mic înăuntru. Puneți o sită cu ochiuri fine peste vasul mai mic. Pentru a face budino, amestecați smântâna și laptele într-un alt bol. Într-un castron separat, amestecați oul, gălbenușurile și făina de porumb.

  • Pasul 2

    Pune zahărul, 1 linguriță de sare de mare fină și 100 ml de apă într-o tigaie mare, cu fundul greu, la foc mare. Gătiți 10-12 minute fără a amesteca, răsturnând tigaia din când în când, până când zahărul se fumează, miroase a nuci și are o culoare de caramel foarte închisă – zahărul va deveni spumos și ca lava, cu bule care se sparg încet. Reduceți focul la mic și adăugați imediat amestecul de smântână-lapte într-un jet subțire și constant, amestecând cu un tel în timp ce o faceți – acest lucru oprește procesul de gătire și împiedică arderea zahărului și va face ca zahărul să se întărească. Se mărește focul la mare și se fierbe timp de 5-7 minute sau până când zahărul sechestrat s-a dizolvat și amestecul este din nou lichid. Opriți căldura.

  • Pasul 3

    Scoateți o parte din amestecul fierbinte și adăugați-l treptat în bolul cu ouăle, amestecând continuu pentru a preveni gătirea ouălor – continuați până când adăugați jumătate din smântână. Adăugați treptat conținutul vasului în tigaia cu caramelul rămas, amestecând continuu cu un tel, și gătiți crema la foc mic până se îmbracă gros pe dosul unei linguri. Luați de pe foc și adăugați untul și whisky-ul.

  • Pasul 4

    Se toarnă crema prin sită în vasul pus în gheață și se ocupă în pahare individuale sau în rame, lăsând cel puțin 2-3 cm spațiu în partea de sus a fiecărui budino. Puneți budinii pe o foaie de copt și lăsați-le la rece câteva ore – pot fi pregătite până în acest moment cu până la trei zile înainte. Scoateți foaia de copt din frigider, acoperiți fiecare budino și reveniți la frigider până când sunteți gata de servire.

  • Pasul 5

    Pentru sosul de caramel, turnați smântâna într-o tigaie medie. Folosind un cuțit mic ascuțit, despicați boabele de vanilie pe lungime. Folosiți partea din spate a cuțitului pentru a răzui pulpa și semințele și adăugați răzuirea și fasolea la cremă. Se încălzește la foc mediu până se aburește, apoi se oprește focul și se adaugă untul, amestecând până se topește.

  • Pasul 6

    Gătiți zahărul, siropul auriu și 60 ml de apă într-o tigaie mare, cu fundul greu, la foc mediu-mare, timp de 10 minute, fără a amesteca, rotind tigaia pentru o gătire uniformă și ungeți părțile laterale ale tigaii cu o perie de patiserie pentru a îndepărta cristalele de zahăr, până când zahărul capătă o culoare chihlimbar medie. Scoateți caramelul de pe foc. Adăugați amestecul de smântână la caramel, amestecând constant pentru a se combina bine, având grijă deoarece amestecul se va aburi și va bule.

  • Pasul 7

    Se toarnă smântâna dublă într-un castron răcit și se bate cu un tel rece până când începe să se îngroașe. Adăugați crème fraîche și bateți ușor până când se îngroașă și își păstrează forma.

  • Pasul 8

    Dacă sosul de caramel s-a răcit, încălziți-l la foc mediu până când revine la o consistență asemănătoare sosului și este doar cald, dar nu fierbinte. Scoateți budinii din frigider și puneți 1 lingură de sos pe fiecare. Stropiți cu un praf de fulgi de sare de mare și acoperiți cu o prafă mare de frișcă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1035
  • Gras 91,9g
  • Saturate 56,8g
  • Carbohidrați 44.6g
  • Zaharuri 40.2g
  • Proteină 5.1g
  • Sare 0,8g
#Butterscotch #budino
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *