Tipul bucătăriei:
Carne de vită cu cinci condimente cu verdeață de susan
- serveste 4
- Uşor
Rețetă ușor de urmat pentru gătirea lentă a unei bucăți ieftine de carne de vită. Cu arome asiatice și verdeață de susan, aceasta este o oală de care se vor bucura prietenii și familia
Ingrediente
- tibia de vită 600 g, tăiate în bucăți
- ceapa verde 1 buchet, feliat
- usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, rasă
- ardei iute roșu 2, feliate plus extra pentru a servi
- Cinci condimente chinezești 2 lingurite
- anason stelat 1
- zahar brun 2 linguri
- vin de orez sau sherry uscat 4 linguri
- sos de soia 2 linguri
- verdeață mărunțită, fasole verde și broccoli cu tulpini fragede un amestec de 400 g
- ulei de susan
- seminte de susan 2 linguri, prăjite
- orez basmati aburit pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pune toate ingredientele cu excepția verdețurilor, uleiului, semințelor și orezului într-o oală rezistentă la cuptor cu capac. Adăugați 200 ml apă, amestecați bine, apoi acoperiți.
-
Pasul 2
Gatiti la cuptor timp de 2 ore sau pana cand carnea este cu adevarat frageda. Dacă doriți un sos mai gros, scoateți carnea și fierbeți tare timp de 5 minute. Se fierbe verdeața, fasolea și broccoli până se înmoaie și se amestecă cu puțin ulei de susan. Serviți carnea de vită cu orez basmati și verdeață și împrăștiați peste semințele de susan prăjite și puțin chilli pentru culoare, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 400
- Gras 15.6g
- Carbohidrați 30.6g
- Fibră 5.3g
- Proteină 35.6g
- Sare 2.2g