Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un coș cu cartofi confit, alături de un dip și o oală de sare

Cartofi confit

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca o gustare sau o garnitură
  • Uşor

Inspirată de cartofii confit de la restaurantul The Quality Chop House, această metodă creează cei mai crocanti și pufosi cartofi cu o mie de straturi


Urmați aceste instrucțiuni pas cu pas pentru a face cartofi confit, apoi verificați cartofii hasselback, cartofii fripți, felii de cartofi și mai multe rețete de cartofi.

Ingrediente

  • Cartofi Maris Piper 1,2 kg
  • grăsime de rață sau unt clarificat 150 g
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Tapetează o tavă pătrată de 20 cm cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Curata cartofii, apoi tai-i cu grija felii cat mai subtiri pe o mandolina. Puneți într-un castron. Se topește grăsimea de rață într-o tigaie mică la foc mic și se toarnă peste feliile de cartofi. Se condimentează bine cu 1 lingură de sare și puțin piper negru. Se amestecă bine, astfel încât fiecare felie să fie acoperită.

    Un cartof este feliat pe o mandolină
  • Pasul 3

    Se pun cartofii, suprapunându-se, în tavă, lucrând în straturi până se epuizează toți cartofii. Stropiți peste orice grăsime rămasă în bol. Acoperiți cu folie, sigilând ermetic, și gătiți la cuptor timp de 1 oră 30 minute-2 ore sau până când un cuțit introdus în mijloc trece fără rezistență.

    felii subțiri de poatao care sunt așezate în straturi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt
  • Pasul 4

    Lăsați cartofii la răcit, descoperiți, apoi acoperiți cu o foaie de hârtie de copt. Puneți o placă de tocat, o farfurie sau o tavă mică deasupra cartofilor, apăsând, adăugând câteva forme grele sau greutăți (o tigaie plină cu apă funcționează bine) pentru a menține presiunea. Transferați la frigider și dați la rece peste noapte.

  • Pasul 5

    Cu aproximativ o oră înainte de a fi gata de gătit, transferați cartofii la congelator pentru a se întări mai mult. Umpleți o tigaie cu bază grea nu mai mult de jumătate plină cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde.

  • Pasul 6

    Ridicați blocul de cartofi din tavă folosind hârtie și tăiați-l în pătrate sau dreptunghiuri groase pentru chipsuri groase. Coborâți cu grijă cartofii în ulei, în cantități mici, folosind o lingură cu fantă. Lăsați-le netulburate pentru a preveni destrămarea lor. Gatiti 4-5 minute pana devin maro auriu si crocant. Scurgeți pe hârtie de bucătărie în timp ce prăjiți restul.

    un bloc format din straturi foarte subtiri de cartofi care se taie cu un cutit ascutit
  • Pasul 7

    Asezonați cu mai multă sare de mare și serviți cu o baie la alegere (vezi mai jos), dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 689
  • Gras 47,7g
  • Saturate 13.2g
  • Carbohidrați 56g
  • Zaharuri 2.6g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 5.9g
  • Sare 3.7g
#Cartofi #confit
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *