Tipul bucătăriei:
Cartofi confit
- servește 4 ca o gustare sau o garnitură
- Uşor
Inspirată de cartofii confit de la restaurantul The Quality Chop House, această metodă creează cei mai crocanti și pufosi cartofi cu o mie de straturi
Urmați aceste instrucțiuni pas cu pas pentru a face cartofi confit, apoi verificați cartofii hasselback, cartofii fripți, felii de cartofi și mai multe rețete de cartofi.
Ingrediente
- Cartofi Maris Piper 1,2 kg
- grăsime de rață sau unt clarificat 150 g
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Tapetează o tavă pătrată de 20 cm cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Curata cartofii, apoi tai-i cu grija felii cat mai subtiri pe o mandolina. Puneți într-un castron. Se topește grăsimea de rață într-o tigaie mică la foc mic și se toarnă peste feliile de cartofi. Se condimentează bine cu 1 lingură de sare și puțin piper negru. Se amestecă bine, astfel încât fiecare felie să fie acoperită.
-
Pasul 3
Se pun cartofii, suprapunându-se, în tavă, lucrând în straturi până se epuizează toți cartofii. Stropiți peste orice grăsime rămasă în bol. Acoperiți cu folie, sigilând ermetic, și gătiți la cuptor timp de 1 oră 30 minute-2 ore sau până când un cuțit introdus în mijloc trece fără rezistență.
-
Pasul 4
Lăsați cartofii la răcit, descoperiți, apoi acoperiți cu o foaie de hârtie de copt. Puneți o placă de tocat, o farfurie sau o tavă mică deasupra cartofilor, apăsând, adăugând câteva forme grele sau greutăți (o tigaie plină cu apă funcționează bine) pentru a menține presiunea. Transferați la frigider și dați la rece peste noapte.
-
Pasul 5
Cu aproximativ o oră înainte de a fi gata de gătit, transferați cartofii la congelator pentru a se întări mai mult. Umpleți o tigaie cu bază grea nu mai mult de jumătate plină cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde.
-
Pasul 6
Ridicați blocul de cartofi din tavă folosind hârtie și tăiați-l în pătrate sau dreptunghiuri groase pentru chipsuri groase. Coborâți cu grijă cartofii în ulei, în cantități mici, folosind o lingură cu fantă. Lăsați-le netulburate pentru a preveni destrămarea lor. Gatiti 4-5 minute pana devin maro auriu si crocant. Scurgeți pe hârtie de bucătărie în timp ce prăjiți restul.
-
Pasul 7
Asezonați cu mai multă sare de mare și serviți cu o baie la alegere (vezi mai jos), dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 689
- Gras 47,7g
- Saturate 13.2g
- Carbohidrați 56g
- Zaharuri 2.6g
- Fibră 6.1g
- Proteină 5.9g
- Sare 3.7g