Tipul bucătăriei:
Cartofi prăjiți cu usturoi și rozmarin
- servește 10
- Uşor
Ai crezut că cartofii prăjiți nu se pot îmbunătăți? Odată ce ați învățat să adăugați unt pentru o crocantă suplimentară, nu vă veți mai întoarce niciodată.
Încercați acești cartofi prăjiți cu usturoi și rozmarin, apoi verificați cei mai buni cartofi prăjiți, cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă, cartofi prăjiți parmezan și mai multe rețete de cartofi prăjiți.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- Cartofii regelui Edward 2,5 kg
- ulei de rapita
- sare de mare
- usturoi 1 bec, rupt
- rozmarin o grămadă mică
- unt
Metodă
-
Pasul 1
Curățați cartofii și tăiați-i la dimensiuni similare, astfel încât să se gătească uniform.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți o tigaie mare de copt superficială în cuptor cu 6 linguri de ulei de rapiță.
-
Pasul 3
Aruncați cartofii în apă clocotită și gătiți-i 5 minute. Se scurge foarte bine, apoi se agită în strecurător, agitându-le puțin.
-
Pasul 4
Stropiți cu sare de mare, apoi cufundați cu grijă în uleiul fierbinte și dați o parte din ulei, asigurându-vă că sunt acoperite. Adăugați cățelele de usturoi și rozmarinul în formă.
-
Pasul 5
Gatiti timp de 50 de minute, intorcandu-se din cand in cand pana devin crocante si aurii. Adăugați câteva butoane de unt, apoi gătiți încă 10-15 minute, tocând de câteva ori.
Informatii nutritionale
- Kcals 438
- Gras 15.6g
- Saturează 2.9g
- Carbohidrați 63.7g
- Zaharuri 2.9g
- Fibră 7.3g
- Proteină 6.9g
- Sare 0,3g