Tipul bucătăriei:

Rețetă de chiftele de porc cu fenicul

Chifteluțe de fenicul și porc cu gremolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Asigurați-vă chiftelele puțin mai speciale cu o topping gremolata, făcută din pătrunjel, lămâie și usturoi. Ne place sosul cremos de vin alb cu care vin aceste bile de porc


Încercați aceste chifteluțe de fenicul și porc, apoi verificați mai multe rețete de chiftele, cum ar fi chiftelele noastre italiene la cuptor și chiftelele vegetariene.

Ingrediente

  • ceapă 2 mici, rase
  • carne de porc slabă 500g
  • pesmet proaspăt 125g
  • semințe de fenicul 1 lingură, zdrobită
  • oregano uscat 1 linguriță
  • ou 1
  • ulei de masline pentru prăjire
  • unt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • foi de dafin 3
  • vin alb 300ml
  • stoc de pui puternic 200 ml
  • crema dubla 100 ml
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • fregola sau cuscus gigant 300g

Gremolata

  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
  • lămâie 1, zestat
  • usturoi 1 cuișor, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți jumătate de ceapă, tocat carne de porc, pesmet, semințe de fenicul, oregano și ou într-un castron cu condimente din belșug.

  • Pasul 2

    Se amestecă totul cu mâinile foarte bine, apoi se modelează în 20 de chiftele. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie rezistentă la cuptor și rumeniti chiftelele în loturi, adăugând mai mult ulei după cum este necesar – chiftelele ar trebui să fie aproape fierte. Odată rumenit, scoateți din tigaie pe o farfurie.

  • Pasul 3

    Adăugați restul de ceapă în tigaie cu încă o lingură de ulei de măsline și un buton de unt. Se prăjește ușor până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și se prăjește încă câteva minute. Adăugați frunzele de dafin și vinul alb și fierbeți până când vinul se reduce la jumătate. Adăugați chiftelele înapoi în tigaie, împreună cu bulionul de pui, smântâna și muștarul și fierbeți timp de 5 minute, întorcând chiftelele la jumătate.

  • Pasul 4

    Între timp, amestecați ingredientele gremolata. Gatiti fregola pana cand se inmoaie, apoi aruncati cu un buton de unt si condimentati. Servi
    chiftelele cu fregola și o stropire de gremolata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 880
  • Gras 35,8g
  • Saturează 15g
  • Carbohidrați 81,8g
  • Zaharuri 8.6g
  • Fibră 8g
  • Proteină 41.6g
  • Sare 0,9g
.
#Chifteluțe #fenicul #și #porc #gremolata
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast