Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de pastarnac cartofi prajiti cu salsa verde usoara

Chips de pastarnac cu salsa verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca gustare
  • Uşor

Aceste chipsuri de păstârnac cu salsa verde sunt ușor de făcut și funcționează bine atât ca gustare, cât și ca garnitură folosind clasica rădăcină de Crăciun.


Faceți aceste chipsuri de păstârnac ușor, apoi verificați păstârnacul nostru prăjit, păstârnac fript de arțarcurry de pastarnac și altele retete de pastarnac.

Ingrediente

  • păstârnac 12, nu prea mare
  • ulei de masline
  • fulgi de sare
  • usturoi 1 cuișoare, decojit
  • file de hamsii 2
  • șalotă 1, tocat fin
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • capere 2 linguri, tocate dacă sunt mari
  • pătrunjel cu frunze plate o gramada
  • busuioc o gramada

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Curățați și tăiați păstârnacul în felii lungi, îndepărtând eventualele miezuri lemnoase. Puneți păstârnacul în ulei de măsline din belșug și stropiți cu sare. Răsturnați pe o tavă de copt (sau 2 dacă este necesar) și gătiți, întorcându-le de 2 sau 3 ori, timp de aproximativ 20 de minute, până când sunt rumenite, aurii și fragede în centru.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți toate ingredientele pentru salsa într-un robot de bucătărie și amestecați până la o salsa consistentă. Stropiți cu puțin ulei de măsline și amestecați din nou. De îndată ce păstârnacul este gata, puneți-i pe o farfurie și puneți cu lingura salsa verde. Mănâncă-le fierbinți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 262
  • Gras 13.4g
  • Saturate 2g
  • Carbohidrați 24.5g
  • Fibră 12.8g
  • Proteină 4.4g
  • Sare 1.2g
#Chips #pastarnac #salsa #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *