Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Cicoare cu Salată de Cereale

Cicoare cu leguminoase amestecate și boabe

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această salată de cicoare cu linte, fasole borlotti și pesmet panko crocant. Această rețetă ușoară vine de la restaurantul italian Bancone din Covent Garden


Ingrediente

  • fasole borlotti 400g tablă
  • roșii cherry o mână
  • ulei de măsline ușor 100ml, plus extra pentru prăjire
  • otet de vin alb 250ml
  • zahăr pudră 250g
  • cepe roșii 2, feliate în inele de 1cm
  • file de hamsii în ulei de măsline 4
  • pesmet panko 50g
  • cicoare 2 capete, înjumătățite
  • linte puy fierte 100g
  • spelt gătit 100g
  • fasole risina sau cannellini fierte 50g
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Răsturnați fasolea borlotti și sucul lor într-o tigaie cu roșii și aduceți-le la foc mic. Blitz într-un blender sau robot de bucătărie, adăugând ulei de măsline în timp ce se amestecă. Când este complet netedă, condimentați și lăsați deoparte să se răcească.

  • Pasul 2

    Puneți oțetul de vin alb și zahărul într-o tigaie cu inelele de ceapă și gătiți ușor timp de 10 minute sau până devin foarte moi. Îndepărtați cu o lingură cu fante și puneți-o pe o parte.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie antiaderentă, încălziți 1 lingură de ulei de măsline și gătiți ușor fileurile de hamsii (folosiți spatele unei linguri de lemn pentru a le rupe), adăugați pesmetul și mențineți-le în mișcare până când sunt rumenite. Vârf pe hârtie de bucătărie

  • Pasul 4

    Încălziți o tigaie la fierbinte, apoi periați partea plată a fiecărei 1/ 2 de cicoare cu ulei de măsline. Se prăjește 2-3 minute sau până se marchează.

  • Pasul 5

    Folosind partea din spate a unei linguri metalice, neteziți un cerc de piure de borlotti pe două farfurii, apoi împărțiți peste ceapă și linte, vrajă și fasole. Adăugați cicoarea cu mai mult ulei de măsline, suc de lămâie și sare, apoi împrăștiați pesmetul deasupra fiecărei farfurii pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 708
  • Gras 27.1g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 98.1g
  • Zaharuri 68.6g
  • Fibră 10.2g
  • Proteină 12.8g
  • Sare 0,8g
.
#Cicoare #leguminoase #amestecate #și #boabe
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *