Tipul bucătăriei:
Ciocolată albă Baileys aux merveilleux
- face 12
- Uşor
Aux merveilleux sunt o delicatese franțuzească – o simplă afacere de discuri de bezea sandwich cu o cremă aromată și rulate în așchii de ciocolată
Încercați această rețetă aux merveilleux, apoi verificați trufele Baileys, cadourile de Crăciun de casă și mai multe rețete Baileys.
Ingrediente
BEZEA
- albușuri de ou 2 mari
- crema de tartar Sp linguriță
- zahăr pudră 135g
CREMĂ BĂUITĂ BAILEYS
- crema dubla 300ml
- Baileys Original Irish Cream 50 ml
- zahăr pudră 15g
- pasta de fasole de vanilie ½ linguriță
- ciocolata alba 250g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 120C / ventilator 100C / gaz ½. Tăiați o foaie de hârtie de copt suficient de mare pentru a acoperi o tavă mare de copt și folosiți un tăietor rotund de 4 cm pentru a desena 24 de cercuri pe hârtie folosind un creion. Răsturnați pe tavă.
-
Pasul 2
Puneți albușurile și smântâna de tartru într-un castron mare și bateți cu un tel electric până la spumă. Adăugați încet zahărul în adaosuri mici, amestecând continuu până când bezea ține vârfuri rigide, dar flexibile și zahărul s-a dizolvat complet. Lingurați sau țeviți (folosind o pungă de conducte echipată cu o duză rotundă simplă) bezea în cercuri pentru a face discuri mici și rotunde. Coaceți timp de 1 oră până când bezeașele sunt clare. Opriți focul și lăsați bezea să se răcească complet în cuptor – aceasta va dura aproximativ 1 oră.
-
Pasul 3
Pentru frisca, amestecați totul cu excepția ciocolatei albe până când amestecul deține vârfuri dure.
-
Pasul 4
Pentru asamblare, pregătiți două discuri de bezea cu puțin din frisca, apoi întindeți un pic în plus pe partea superioară și laterală a fiecărui turn de bezea. Rolați așchii de ciocolată și aranjați-i pe o farfurie.
-
Pasul 5
Crema va înmuia în cele din urmă bezeaua, așa că serviți-o în ziua în care sunt făcute. Vor fi în continuare bune la câteva ore după asamblare, când bezea este moale, dar are încă o textură.
Informatii nutritionale
- Kcals 303
- Gras 20.6g
- Saturează 12.2g
- Carbohidrați 25.5g
- Zaharuri 25.5g
- Proteină 2.8g
- Sare 0,1g