Tipul bucătăriei:
Ciocolata alba si cheesecake Baileys
- servește 8-10
- Uşor
Baileys? Verifica. Ciocolata alba? Verifica. Două ingrediente care fac un cheesecake cu totul irezistibil, perfect pentru servit la petreceri (sau pentru a păstra totul pentru tine). În plus, necesită mai puțin de 10 ingrediente și este gata în mai puțin de 2 ore!
Încercați această rețetă de cheesecake Baileys, apoi verificați cheesecake-ul nostru cu vanilie, cheesecake-ul cu ciocolată, cheesecake-ul vegan cu ciocolată și multe dintre cele mai bune rețete de cheesecake.
Ingrediente
- biscuiti de ciocolata 175 g
- unt nesarat 60 g, topit
- ciocolata alba 150 g, tocat
- cremă de brânză 600g
- crème fraîche 300 g
- zahăr pudră 200 g
- pastaie de vanilie 1, despicat
- ouă 3 mari, la temperatura camerei
- Baileys 60 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se alătură o formă de tort de 23 cm cu pergament de copt.
-
Pasul 2
Trimiteți biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie, turnați untul topit și amestecați din nou. întindeți uniform pe baza formei de tort și apăsați ferm. coace 10 minute apoi se răcește.
-
Pasul 3
Topiți jumătate din ciocolata albă într-un castron pus peste apă fiartă sau în cuptorul cu microunde. misto. folosind un mixer de alimente sau un tel electric, bate crema de branza pana se omogenizeaza, apoi adauga crema fraîche, zaharul tos si semintele de vanilie. bateți ouăle puțin câte puțin până obțineți un amestec lucios. se adauga ciocolata topita si restul de ciocolata tocata si se adauga bailey-urile. îngrămădești totul în tavă și netezi.
-
Pasul 4
Pune o tavă sau vas cu apă pe baza cuptorului pentru a crea abur și pune cheesecake-ul pe raftul din mijloc. gătiți timp de 50 de minute până la 1 oră, tortul ar trebui să se clătinească puțin când este mutat, dar va arăta umflat și se va întări. Opriți cuptorul, deschideți puțin ușa și lăsați tortul să se răcească complet (acest lucru reduce la minimum crăparea). se lasa la rece cel putin 4 ore inainte de servire. se decorează cu ciocolată sau așchii.