Skip to content

Tipul bucătăriei:

Ciocolata cu gheata si macadamia dacquoise

Ciocolata cu gheata si macadamia dacquoise

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Un dacquoise este doar un nume de lux pentru un tort de bezea cu nuci stratificat. Este puțină muncă, dar puteți face totul în avans – și se va păstra în congelator până la o săptămână.


Ingrediente

  • nuci de macadamia 100g, ușor prăjită
  • zahăr pudră 300 g
  • albușuri de ou 3

umplutură ganache

  • crema dubla 150 ml, plus suplimentar pentru servire
  • ciocolată simplă sau cu lapte 100 g, topit
  • creme fraiche cu jumătate de grăsime 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Tapetează 2 foi de copt cu pergament și desenează șase cercuri de 9 cm pe fiecare.

  • Pasul 2

    Tăiați grosier 60 g de nuci de macadamia și întindeți-le pe o foaie de folie ușor unsă cu ulei. Se încălzește 150 g zahăr tos cu 4 linguri de apă până se dizolvă complet, apoi se aduce la fierbere.

  • Pasul 3

    Se fierbe până capătă o culoare chihlimbar, se toarnă rapid peste nuci și se răcește. Folosește un sucitor pentru a se rupe în cioburi.

  • Pasul 4

    Trimiteți nucile de macadamia rămase într-un robot de bucătărie până când sunt măcinate, dar au încă puțină textură.

    Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se pastreaza varfuri tari, se adauga treptat 150 g zahar tos si se continua pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

    Îndoiți ușor nucile măcinate cu o lingură mare de metal sau o spatulă. Întindeți câte o lingură de bezea pe fiecare dintre cercuri de pe foile de copt și întindeți cu grijă pentru a umple.

    Coaceți timp de 45 de minute până se usucă. Se răcește complet apoi eliberează-le ușor de pe hârtie.

  • Pasul 5

    Între timp, pentru a face umplutura ganache, bateți ușor smântâna dublă, apoi adăugați ciocolata topită și crème fraîche. Întindeți niște ganache peste 4 dintre bezele, acoperiți cu o a doua bezea, repetați, terminând cu bezea.

  • Pasul 6

    Congelați cel puțin 2 ore înainte de servire. Se lasă să se înmoaie la temperatura camerei timp de 10 minute apoi se servește cu frișcă suplimentară și cioburi de caramel cu nuci.

#Ciocolata #gheata #macadamia #dacquoise
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *