Tipul bucătăriei:
Ciocolata cu gheata si macadamia dacquoise
- serveste 4
- Puțin efort
Un dacquoise este doar un nume de lux pentru un tort de bezea cu nuci stratificat. Este puțină muncă, dar puteți face totul în avans – și se va păstra în congelator până la o săptămână.
Ingrediente
- nuci de macadamia 100g, ușor prăjită
- zahăr pudră 300 g
- albușuri de ou 3
umplutură ganache
- crema dubla 150 ml, plus suplimentar pentru servire
- ciocolată simplă sau cu lapte 100 g, topit
- creme fraiche cu jumătate de grăsime 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Tapetează 2 foi de copt cu pergament și desenează șase cercuri de 9 cm pe fiecare.
-
Pasul 2
Tăiați grosier 60 g de nuci de macadamia și întindeți-le pe o foaie de folie ușor unsă cu ulei. Se încălzește 150 g zahăr tos cu 4 linguri de apă până se dizolvă complet, apoi se aduce la fierbere.
-
Pasul 3
Se fierbe până capătă o culoare chihlimbar, se toarnă rapid peste nuci și se răcește. Folosește un sucitor pentru a se rupe în cioburi.
-
Pasul 4
Trimiteți nucile de macadamia rămase într-un robot de bucătărie până când sunt măcinate, dar au încă puțină textură.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se pastreaza varfuri tari, se adauga treptat 150 g zahar tos si se continua pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Îndoiți ușor nucile măcinate cu o lingură mare de metal sau o spatulă. Întindeți câte o lingură de bezea pe fiecare dintre cercuri de pe foile de copt și întindeți cu grijă pentru a umple.
Coaceți timp de 45 de minute până se usucă. Se răcește complet apoi eliberează-le ușor de pe hârtie.
-
Pasul 5
Între timp, pentru a face umplutura ganache, bateți ușor smântâna dublă, apoi adăugați ciocolata topită și crème fraîche. Întindeți niște ganache peste 4 dintre bezele, acoperiți cu o a doua bezea, repetați, terminând cu bezea.
-
Pasul 6
Congelați cel puțin 2 ore înainte de servire. Se lasă să se înmoaie la temperatura camerei timp de 10 minute apoi se servește cu frișcă suplimentară și cioburi de caramel cu nuci.