Tipul bucătăriei:
Ciocolata la modă veche
- servește 1
- Uşor
Încercați răsucirea noastră de ciocolată pe un cocktail de modă veche. Această infuzie durează puțin mai mult, dar produce un whisky cu parfum subtil de cacao. Perfect pentru nopțile reci de iarnă sau pentru o delicatese de Crăciun
Încercați această ciocolată de modă veche, apoi verificați cocktailul nostru clasic de modă veche, cocktail-ul Manhattan, whisky acru și mai multe cocktail-uri de whisky.
Ingrediente
- zahăr brun moale deschis 100g
- bitters de ciocolată (am folosit Fee Brothers Aztec Chitter Bitters) câteva liniuțe
- whisky de secară infuzat cu cacao 3 linguri (vezi mai jos)
- răsucire portocalie a garni
CACAO RYE WHISKY
- whisky de secară 200 ml
- plute de cacao 50g
Metodă
-
Pasul 1
Combinați vârfurile de whisky și cacao și lăsați la infuzat cel puțin 4-5 ore. Acest lucru va face suficient pentru patru băuturi, dar dacă doriți să infuzați o sticlă întreagă (aproximativ 70cl), atunci triplați cantitățile.
-
Pasul 2
Încălziți ușor zahărul și 100 ml apă într-o tigaie și amestecați până se dizolvă zahărul. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Acest lucru va face mai mult sirop de zahăr decât aveți nevoie, dar se va păstra la frigider timp de două săptămâni.
-
Pasul 3
Puneți 3 lingurițe de sirop de zahăr și amărui într-un pahar de modă veche și amestecați pentru a combina. Umpleți paharul cu cuburi de gheață, turnați peste whisky-ul infuzat și amestecați bine. Se decorează cu o răsucire de coajă de portocală și se servește.