Skip to content

Tipul bucătăriei:

16702

Ciocolata St Emilion felie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Încercați acest desert clasic francez bogat, ciocolată. Datorită listei de ingrediente care oprește inima, cel mai bine este să o serviți în porții mici. Ai fost avertizat.


Ingrediente

  • ciocolata neagra 300 g
  • lapte 150 ml
  • sirop auriu 150 g
  • unt nesarat 140 g, tocat
  • ou 1, ușor bătut
  • biscuiti amaretti 150 g, rupte în bucăți
  • cuiburi de bezea 3, rupt în bucăți

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă de 23 × 13 cm cu folie alimentară, astfel încât să atârne peste margini.

  • Pasul 2

    Rupeți ciocolata în bucăți și combinați cu laptele, siropul, untul și un praf de sare într-o cratiță largă. Se încălzește ușor la foc foarte mic până se topește totul.

  • Pasul 3

    Amestecați oul încet pentru a-l lăsa să se gătească ușor în amestecul de ciocolată înainte de a scoate tigaia de pe foc.

    Îndoiți biscuiții rupti și bezea în ciocolată, având grijă să nu le zdrobiți prea mult – doriți bucăți întregi în terina finită pentru a-i da textură.

  • Pasul 4

    Se toarnă amestecul în tava tapetată, se netezește partea de sus cu o spatulă și se bate tava de câteva ori pentru a forța orice bule de aer să iasă la suprafață.

    Acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l la rece cel puțin 4 ore până când se întărește.

    Pudrați cu cacao și feliați subțiri pentru a servi, lăsând feliile să ajungă la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de servire.

#Ciocolata #Emilion #felie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *