Tipul bucătăriei:
Ciocolata St Emilion felie
- serveste 10
- Puțin efort
Încercați acest desert clasic francez bogat, ciocolată. Datorită listei de ingrediente care oprește inima, cel mai bine este să o serviți în porții mici. Ai fost avertizat.
Ingrediente
- ciocolata neagra 300 g
- lapte 150 ml
- sirop auriu 150 g
- unt nesarat 140 g, tocat
- ou 1, ușor bătut
- biscuiti amaretti 150 g, rupte în bucăți
- cuiburi de bezea 3, rupt în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o tavă de 23 × 13 cm cu folie alimentară, astfel încât să atârne peste margini.
-
Pasul 2
Rupeți ciocolata în bucăți și combinați cu laptele, siropul, untul și un praf de sare într-o cratiță largă. Se încălzește ușor la foc foarte mic până se topește totul.
-
Pasul 3
Amestecați oul încet pentru a-l lăsa să se gătească ușor în amestecul de ciocolată înainte de a scoate tigaia de pe foc.
Îndoiți biscuiții rupti și bezea în ciocolată, având grijă să nu le zdrobiți prea mult – doriți bucăți întregi în terina finită pentru a-i da textură.
-
Pasul 4
Se toarnă amestecul în tava tapetată, se netezește partea de sus cu o spatulă și se bate tava de câteva ori pentru a forța orice bule de aer să iasă la suprafață.
Acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l la rece cel puțin 4 ore până când se întărește.
Pudrați cu cacao și feliați subțiri pentru a servi, lăsând feliile să ajungă la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de servire.