Tipul bucătăriei:
Clatite cu somon afumat cu crème fraîche
- serveste 6
- Puțin efort
Căutați un aperitiv gustos pe care să îl oferiți la următoarea adunare? Clatitele cu arpagic sunt acoperite cu somon afumat, lamaie, capere nonpareil si crema fraiche de marar in aceasta reteta usoara
Încercați aceste clătite cu somon afumat, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, blinii și alte rețete de clătite.
Ingrediente
- făină simplă 300 g
- praf de copt 2 lingurite
- arpagic tocat pentru a face 3 linguri
- ceapa verde 4, tocate fin
- lapte 300 ml
- unt 50 g, topit și răcit
- ouă 2, bătut
- somon afumat 200 g
- crème fraîche 6 linguri
- lămâie 1, suc
- capere nonpareil 2 linguri, clătite
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face clătitele, amestecați făina, praful de copt, arpagicul și ceapa primăvară cu un praf mare de sare. Bateți laptele, untul și ouăle împreună, apoi amestecați-le în ingredientele uscate pentru a obține un aluat gros. Încinge o tigaie antiaderentă, apoi pune 1 lingură mare de aluat. Gatiti pana cand apar gauri pe suprafata, apoi intoarceti si gatiti cealalta parte pana devine aurie.
-
Pasul 2
Pentru a face dressingul, amestecați crème fraîche cu sucul de lămâie și capere și jumătate de mărar (doriți să stropească, așa că adăugați mai mult suc dacă este necesar). Pe fiecare farfurie se pun cate doua clatite, se pune deasupra putin somon afumat apoi se stropesc peste dressing si se mai presara putin marar.
Informatii nutritionale
- Kcals 396
- Gras 18.2g
- Saturate 9.8g
- Carbohidrați 42.7g
- Fibră 1.8g
- Proteină 18.2g
- Sare 2,66g