Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de clatite ricotta cu miere si smochine

Clătite dulci cu ricotta cu miere și smochine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Clătitele ricotta sunt minunate – pufoase și ușoare, cu interiorul moale care se topește. Aici se servesc cu miere si smochine la desert, dar sunt grozave si la micul dejun cu fructe de padure proaspete sau unt si sirop de artar.


Încercați aceste clătite cu ricotta dulci, apoi consultați clătitele noastre clasice americane, clătitele cu ciocolată Nutella, clătitele cu unt de arahide, clătitele pentru micul dejun și mai multe rețete delicioase de clătite,

Ingrediente

  • ricotta cuva de 250 g
  • lapte 100 ml
  • făină 75 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • galbenusuri de ou 2
  • zahăr pudră 1 lingura
  • extract de vanilie câteva picături
  • albușuri de ou 2, batut la varfuri rigide
  • unt
  • smochine 4 coapte, feliate sau tăiate în sferturi pentru a servi
  • Miere picurat peste, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă ricotta într-un robot de bucătărie cu laptele, făina, praful de copt, gălbenușurile de ou, zahărul și câteva picături de extract de vanilie pentru a obține un aluat fin.

  • Pasul 2

    Ungeti usor albusurile in aluat. Se topește puțin unt într-o tigaie antiaderentă, se pune în linguri de aluat și se fierbe în reprize, cam câte 4, până devin aurii. Întoarceți și gătiți cealaltă parte. Se serveste cu smochine si miere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 89
  • Gras 3.9g
  • Saturate 2g
  • Carbohidrați 10.8g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 3.3g
  • Sare 0,16g
#Clătite #dulci #ricotta #miere #și #smochine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *