Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de coaste fripte cu sos chipotle

Coaste friptă cu sos de grătar chipotle

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Gătirea lentă înainte de grătar este secretul pentru coaste fragede. Rafturile de spate pentru bebeluși sunt mai cărnoase decât coastele de rezervă, așa că folosiți-le dacă puteți.


Ingrediente

  • coaste din spatele bebelușului 4 rafturi
  • ulei de masline
  • zahăr brun moale 2 linguri
  • pudră de muştar 1 lingura
  • sare de ceapă 1 lingura
  • boia afumată 1 lingura
  • pasta de chipotle 2 linguri

Master Barbecue Sos

  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • passata 500 ml
  • ceapă 1 mic, taiat cubulete
  • piure de tomate 3 linguri
  • oțet de cidru 150 ml
  • zahăr brun moale 125 g
  • praf de ardei iute 1 lingura, folositi mai mult daca va place picant
  • sare de telina 2 lingurite
  • paprika 1 lingura
  • sos Worcestershire2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul de grătar, încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până se înmoaie. Adăugați toate celelalte ingrediente și aduceți la fierbere. reduceți focul la fiert și fierbeți timp de 15 minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Frecați coaste cu ulei și apoi presărați zahărul și mirodeniile cu niște condimente. Puneți un grătar puțin adânc într-o tigaie și turnați apă în fund. Pune coastele deasupra și acoperă cu folie. gătiți timp de 3 1/2 ore până când se înmoaie.

  • Pasul 3

    Faceți sosul de grătar maestru. încălziți grătarul și ungeți coastele cu sosul. Prăjiți 4-5 minute pe fiecare parte la foc direct sau ungeți cu sos și terminați la cuptorul 220c/ventilator 200c/gaz 7 până când devine glazurat și lipicios.

Informatii nutritionale

  • Kcals 477
  • Gras 26g
  • Carbohidrați 25g
  • Fibră 1g
  • Proteină 35g
  • Sare 2.7g
#Coaste #friptă #sos #grătar #chipotle
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *