Tipul bucătăriei:
Coaste friptă cu sos de grătar chipotle
- serveste 8
- Uşor
Gătirea lentă înainte de grătar este secretul pentru coaste fragede. Rafturile de spate pentru bebeluși sunt mai cărnoase decât coastele de rezervă, așa că folosiți-le dacă puteți.
Ingrediente
- coaste din spatele bebelușului 4 rafturi
- ulei de masline
- zahăr brun moale 2 linguri
- pudră de muştar 1 lingura
- sare de ceapă 1 lingura
- boia afumată 1 lingura
- pasta de chipotle 2 linguri
Master Barbecue Sos
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- passata 500 ml
- ceapă 1 mic, taiat cubulete
- piure de tomate 3 linguri
- oțet de cidru 150 ml
- zahăr brun moale 125 g
- praf de ardei iute 1 lingura, folositi mai mult daca va place picant
- sare de telina 2 lingurite
- paprika 1 lingura
- sos Worcestershire2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul de grătar, încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până se înmoaie. Adăugați toate celelalte ingrediente și aduceți la fierbere. reduceți focul la fiert și fierbeți timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Frecați coaste cu ulei și apoi presărați zahărul și mirodeniile cu niște condimente. Puneți un grătar puțin adânc într-o tigaie și turnați apă în fund. Pune coastele deasupra și acoperă cu folie. gătiți timp de 3 1/2 ore până când se înmoaie.
-
Pasul 3
Faceți sosul de grătar maestru. încălziți grătarul și ungeți coastele cu sosul. Prăjiți 4-5 minute pe fiecare parte la foc direct sau ungeți cu sos și terminați la cuptorul 220c/ventilator 200c/gaz 7 până când devine glazurat și lipicios.
Informatii nutritionale
- Kcals 477
- Gras 26g
- Carbohidrați 25g
- Fibră 1g
- Proteină 35g
- Sare 2.7g