Tipul bucătăriei:
Cocktail de pere condimentat de iarnă
- servește 1
- Uşor
Un mojito proaspăt menta nu mai pare potrivit în această perioadă a anului și totuși pahar după pahar de vin fiert poate fi cam mult. Acest cocktail de pere condimentat în timpul iernii se întinde perfect, este ușor, dar condimentele încălzitoare de anason stelat și scorțișoară și textura mătăsoasă pe care o obțineți din albușul de ou îl fac o alternativă sezonieră excelentă.
Ingrediente
- gin 50 ml
- lămâie 25 ml
- sirop de pere 25 ml
- albus de ou 1
SIROP DE PERE CONDITĂ
- pere 4, miez și cuburi
- anason stelat 1, plus încă de servit
- scorţişoară 1 băț, rupt în jumătate
- zahăr pudră 250g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face siropul de pere condimentat, puneți ingredientele într-o tigaie cu 250 ml apă și fierbeți timp de 20-30 de minute până când aromele s-au infuzat. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
Pentru a face cocktailul, puneți toate ingredientele într-un shaker fără gheață și agitați energic. Deschideți agitatorul, umpleți-l cu gheață și agitați din nou, apoi strecurați într-un cupe răcit. Așezați un anason stelat pe spumă pentru a servi.