Tipul bucătăriei:
Confit de rață
- serveste 6
- Puțin efort
Cea mai bună rețetă de confit de rață. Acest fel de mâncare, un clasic francez, se face ușor urmând acești pași simpli. Este, de asemenea, o masă inteligentă pentru o cină
Ingrediente
- pulpe de rață 6
- cimbru câteva crengute
- usturoi 1 cap, cuișoare separate, dar nedecojite
- grăsime de rață sau de gâscă 1 borcan, aproximativ 300 g
vindeca
- sare gema 3 linguri
- zahăr Demerara 1 lingura
- boabe de piper negru 1 lingura
- frunze de cimbru 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Puneți pulpele de rață într-un vas cu carnea în sus. Se amestecă toate ingredientele de cură împreună.
-
Pasul 2
Se presara cura uniform peste pulpa apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se incinge cuptorul la 140C/120C/gaz 1. Se iau pulpele din cura, se clateste sub jet de apa rece si se usuca cu hartie de bucatarie.
-
Pasul 3
Puneți cu pielea în sus într-o tavă de copt sau într-o tavă în care se potrivesc destul de bine și puneți cimbrul și usturoiul sub și în jurul picioarelor.
-
Pasul 4
Încălziți ușor grăsimea de rață până când se toarnă (puteți face acest lucru în recipient la foc mic într-un cuptor cu microunde sau așezați recipientul într-o tigaie mică cu apă fierbinte) și turnați peste rață.
-
Pasul 5
Acoperiți strâns vasul cu folie apoi dați la cuptor și gătiți timp de 3 ore.
-
Pasul 6
Luați rata din cuptor și lăsați grăsimea să se răcească puțin.
-
Pasul 7
Ridicați cu grijă pulpele de rață din grăsime. Puteți termina rața la cuptor acum sau o puteți păstra și găti-o mai târziu (urmând pasul 8 de mai jos).
-
Pasul 8
Se strecoară lichidul de gătit printr-o sită fină. Lăsați grăsimea să se așeze apoi turnați grăsimea departe de orice suc de rață. Puneți picioarele într-un recipient curat și turnați peste grăsimea strecurată pentru a acoperi. Rața acoperită poate fi păstrată la frigider până la 3 săptămâni, sau la congelator timp de 2 luni.
-
Pasul 9
Când doriți să mâncați rața, încălziți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Îndepărtați excesul de grăsime dacă ați păstrat confitul, puneți rața pe o tavă cu pielea în sus și gătiți aproximativ. 30 de minute până devin aurii și crocanți (va trebui să adăugați 5-10 minute dacă gătiți de la rece).
Informatii nutritionale
- Kcals 644
- Gras 60.4g
- Carbohidrați 0,6g
- Fibră 0,1g
- Proteină 24.7g
- Sare 1.1g