Skip to content

Tipul bucătăriei:

2423

Confit de rață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Cea mai bună rețetă de confit de rață. Acest fel de mâncare, un clasic francez, se face ușor urmând acești pași simpli. Este, de asemenea, o masă inteligentă pentru o cină


Ingrediente

  • pulpe de rață 6
  • cimbru câteva crengute
  • usturoi 1 cap, cuișoare separate, dar nedecojite
  • grăsime de rață sau de gâscă 1 borcan, aproximativ 300 g

vindeca

  • sare gema 3 linguri
  • zahăr Demerara 1 lingura
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • frunze de cimbru 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți pulpele de rață într-un vas cu carnea în sus. Se amestecă toate ingredientele de cură împreună.

  • Pasul 2

    Se presara cura uniform peste pulpa apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se incinge cuptorul la 140C/120C/gaz 1. Se iau pulpele din cura, se clateste sub jet de apa rece si se usuca cu hartie de bucatarie.

  • Pasul 3

    Puneți cu pielea în sus într-o tavă de copt sau într-o tavă în care se potrivesc destul de bine și puneți cimbrul și usturoiul sub și în jurul picioarelor.

  • Pasul 4

    Încălziți ușor grăsimea de rață până când se toarnă (puteți face acest lucru în recipient la foc mic într-un cuptor cu microunde sau așezați recipientul într-o tigaie mică cu apă fierbinte) și turnați peste rață.

  • Pasul 5

    Acoperiți strâns vasul cu folie apoi dați la cuptor și gătiți timp de 3 ore.

  • Pasul 6

    Luați rata din cuptor și lăsați grăsimea să se răcească puțin.

  • Pasul 7

    Ridicați cu grijă pulpele de rață din grăsime. Puteți termina rața la cuptor acum sau o puteți păstra și găti-o mai târziu (urmând pasul 8 de mai jos).

  • Pasul 8

    Se strecoară lichidul de gătit printr-o sită fină. Lăsați grăsimea să se așeze apoi turnați grăsimea departe de orice suc de rață. Puneți picioarele într-un recipient curat și turnați peste grăsimea strecurată pentru a acoperi. Rața acoperită poate fi păstrată la frigider până la 3 săptămâni, sau la congelator timp de 2 luni.

  • Pasul 9

    Când doriți să mâncați rața, încălziți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Îndepărtați excesul de grăsime dacă ați păstrat confitul, puneți rața pe o tavă cu pielea în sus și gătiți aproximativ. 30 de minute până devin aurii și crocanți (va trebui să adăugați 5-10 minute dacă gătiți de la rece).

Informatii nutritionale

  • Kcals 644
  • Gras 60.4g
  • Carbohidrați 0,6g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 24.7g
  • Sare 1.1g
#Confit #rață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *