Tipul bucătăriei:
Cotlete de miel condimentate cu iaurt de sofran
- serveste 4
- Puțin efort
Chimenul, coriandru și praful de ardei iute fac cotlete de miel picante în acest fel principal gata într-o clipă, perfect pentru o cină. Se serveste cu o dip de iaurt, dantelata cu sofran si usturoi.
Ingrediente
- cotlet de miel tuns 12
- chimen măcinat 1⁄2 linguriță
- coriandru 1⁄2 linguriță
- praf de ardei iute 1⁄2 linguriță
- lămâie 1, juced
- ulei de masline
- frunze de menta a servi
- frunze de coriandru a servi
- ardei iute roșu 1, a servi
- iaurt grecesc gros 200 g
- şofran un praf bun, zdrobit
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
Metodă
-
Pasul 1
Pune într-un castron iaurtul, șofranul și 1⁄4 linguriță de usturoi zdrobit. Se condimenteaza cu sare, se amesteca bine si se da la rece in timp ce faci mielul.
-
Pasul 2
Puneți cotleturile de miel într-un vas. Amestecați condimentele cu restul de usturoi, sucul de lămâie și 3 linguri ulei de măsline. Turnați peste miel și frecați-l pentru a acoperi. Se lasa 30 de minute la marinat.
-
Pasul 3
Pentru a găti mielul, încălziți un grătar sau o tigaie la fiert. Gatiti 2 minute pe fiecare parte, apoi odihniti-va cateva minute.
-
Pasul 4
Pentru a servi, aranjați cotleturile pe un platou cu un bol cu iaurt. Se împrăștie peste ierburi și chilli pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 393
- Gras 28.1g
- Carbohidrați 2.8g
- Fibră 0,1g
- Proteină 32g
- Sare 0,3g