Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cotlete de miel condimentate cu iaurt de sofran

Cotlete de miel condimentate cu iaurt de sofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Chimenul, coriandru și praful de ardei iute fac cotlete de miel picante în acest fel principal gata într-o clipă, perfect pentru o cină. Se serveste cu o dip de iaurt, dantelata cu sofran si usturoi.


Ingrediente

  • cotlet de miel tuns 12
  • chimen măcinat 1⁄2 linguriță
  • coriandru 1⁄2 linguriță
  • praf de ardei iute 1⁄2 linguriță
  • lămâie 1, juced
  • ulei de masline
  • frunze de menta a servi
  • frunze de coriandru a servi
  • ardei iute roșu 1, a servi
  • iaurt grecesc gros 200 g
  • şofran un praf bun, zdrobit
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite

Metodă

  • Pasul 1

    Pune într-un castron iaurtul, șofranul și 1⁄4 linguriță de usturoi zdrobit. Se condimenteaza cu sare, se amesteca bine si se da la rece in timp ce faci mielul.

  • Pasul 2

    Puneți cotleturile de miel într-un vas. Amestecați condimentele cu restul de usturoi, sucul de lămâie și 3 linguri ulei de măsline. Turnați peste miel și frecați-l pentru a acoperi. Se lasa 30 de minute la marinat.

  • Pasul 3

    Pentru a găti mielul, încălziți un grătar sau o tigaie la fiert. Gatiti 2 minute pe fiecare parte, apoi odihniti-va cateva minute.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, aranjați cotleturile pe un platou cu un bol cu ​​iaurt. Se împrăștie peste ierburi și chilli pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 393
  • Gras 28.1g
  • Carbohidrați 2.8g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 32g
  • Sare 0,3g
#Cotlete #miel #condimentate #iaurt #sofran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *