Skip to content

Tipul bucătăriei:

Servind pahare de cranachan cu miere pe lateral

Cranachan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Un desert clasic scoțian, cranachanul este un amestec frumos de smântână dublă, ovăz prăjit, zmeură, miere și o slosh mare de whisky. Este sfârșitul perfect al unei sărbători de Burns Night


Încercați această rețetă pentru cranachan, apoi verificați tortul nostru cu brânză de zmeură la cuptor, fleacurile clasice, tortul cu zmeură și mai multe rețete cu zmeură.

Cauti inspiratie Burns Night? Consultați mai multe dintre rețetele noastre scoțiene, cum ar fi haggis, neeps și tatties și cullen skink.

Ingrediente

  • ovăz jumbo 75g
  • crema dubla 500 ml
  • zahăr glazură 2 linguri
  • whisky 5 linguri
  • zmeura 400g
  • draga draga 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Prajeste ovazul intr-o tigaie uscata la foc mediu, aruncand regulat, pana devine auriu. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Se toarnă smântâna dublă într-un castron cu zahărul glazurat și se biciuiește cu bătăile electrice până când acesta ține vârfuri moi. Adăugați whisky-ul și bateți scurt pentru a combina, apoi împăiați trei sferturi din zmeură și același cu ovăzul prăjit. Împărțiți între șase pahare sau vase, apoi acoperiți cu restul de zmeură și ovăz înainte de a picura peste miere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 557
  • Gras 46g
  • Saturează 28g
  • Carbohidrați 22g
  • Zaharuri 14g
  • Fibră 3g
  • Proteină 4g
  • Sare 0,05g
.
#Cranachan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *