Skip to content

Tipul bucătăriei:

16581

Crema Catalana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8

Veți găsi acest desert clasic în meniurile din toată Spania. Și cu un motiv întemeiat. Este înșelător de ușor de făcut, baza este o cremă de ouă, care este mai degrabă rece decât coaptă. Un suflator de bucătar va face blatul crocant perfect, dar va funcționa și un grătar fierbinte.


Ingrediente

  • ouă 6 gălbenușuri
  • zahăr pudră 200 g
  • lapte 850 ml
  • lămâie 1, zestă
  • bat de scortisoara 1
  • faina de porumb 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți gălbenușurile și 150 g de zahăr într-un castron până devin palide și groase. Intr-o cratita se pun 750 ml de lapte cu coaja de lamaie si baton de scortisoara si se lasa la fiert. Se ia de pe foc și se strecoară în ouă, amestecându-le constant.

  • Pasul 2

    Se dizolvă făina de porumb în laptele rămas și se amestecă în amestecul de cremă.

  • Pasul 3

    Turnați acest amestec înapoi în tigaie și gătiți la foc mic, amestecând continuu, până când începe să fiarbă. Se ia de pe foc și se toarnă într-un castron de budincă puțin adânc sau în feluri de mâncare individuale. Lasam crema sa se raceasca apoi dam la frigider pentru o ora.

  • Pasul 4

    Înainte de servire, stropiți partea superioară a cremei cu un strat subțire de zahăr tos, apoi folosiți un pistol de bucătar pentru a topi zahărul până la un caramel auriu. Lăsați câteva minute înainte de a servi, astfel încât zahărul să se întărească complet.

Informatii nutritionale

  • Kcals 224
  • Carbohidrați 36.4g
  • Proteină 6.3g
  • Gras 6.9g
  • Sare 0,15g
#Crema #Catalana
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *