Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de creveți de tigru la grătar cu orez negru și salsa de ardei iute

Creveți tigru la grătar, orez negru și salsa de ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Recreați farfurii de partajare simple, dar delicioase, în propria dvs. casă, cu această rețetă simplă de început de la Notting Hill’s Gold


Restaurantul folosește stacojii argentinieni în această rețetă pentru a crea o aromă dulce de homar sau creveți roșii sicilieni.

Ingrediente

  • orez salbatic 120g
  • roșii cherry 200g, înjumătățit
  • busuioc o mână de frunze
  • lămâie 1, suc
  • ulei de masline 1 lingură
  • creveți de tigru întregi fără coajă 400g

SALSA

  • ardei iute 4
  • otet de vin rosu 1 lingură
  • ulei de masline 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti orezul intr-o tigaie mare cu apa clocotita timp de 30 de minute sau pana cand boabele incep sa se sparga din coaja lor si sa fie fierte. Se scurge foarte bine, se scurge sub apă rece până se răcește, apoi se scurg din nou.

  • Pasul 2

    Pentru salsa, încălziți un grătar sau o tigaie la mare și fierbeți ardeii iute timp de 8-10 minute, rotind, până când sunt cu adevărat carbonizate. Se pune într-un castron, se acoperă și se lasă 20 de minute. Curățați, îndepărtați semințele și tăiați-le mărunt. Puneți într-un castron cu oțetul, uleiul și puțin condiment.

  • Pasul 3

    Puneți roșiile cherry într-un castron cu frunzele de busuioc, sucul de lămâie, uleiul de măsline și câteva condimente și amestecați până se combină. Îndoiți ușor orezul gătit.

  • Pasul 4

    Încălziți o grătar sau o tigaie la grătar și gătiți creveții timp de 1-2 minute pe fiecare parte până când sunt carbonizate, roz și fierte. Puneți salata de orez pe 4 farfurii, adăugând creveții și stropind peste salsa pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 241
  • Gras 6.6g
  • Saturează 1g
  • Carbohidrați 24.2g
  • Zaharuri 2.1g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 20.1g
  • Sare 0,5g
.
#Creveți #tigru #grătar #orez #negru #și #salsa #ardei #iute
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast