Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de curcan cu umplutura de dafin si lamaie

Curcan de dafin și lămâie cu umplutură de praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Faceți rețeta noastră ușoară de curcan cu arome de lămâie și dafin, plus o umplutură untosă de praz. Saramura uscată peste noapte în sare aromată va concentra aromele, vă va oferi carne mai suculentă și va ajuta pielea să devină crocantă. Începeți asta cu o zi înainte și veți râde în ziua de Crăciun…


Încearcă această rețetă ușoară de curcan cu umplutură de praz, apoi verifică-ne friptură de curcan, coroana de curcan, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • Curcan 1, aproximativ 5 kg
  • ceapa 2 mari, 1 tăiat în felii groase
  • foi de dafin 2
  • vin alb 350 ml
  • făină simplă 2 linguri
  • supa de pui întunecată 200 ml

SARAMURA USCATĂ

  • sare de mare 3 linguri
  • frunze de cimbru din 3 crengute
  • foi de dafin 3, feliate fin
  • lămâi 2, zestă

Umplutura

  • praz 500 g, spălate bine și tăiate felii
  • unt 50 g
  • ciabatta 1, cruste tăiate și presate în pesmet
  • salvie un pumn de frunze, tocate
  • ou 1 mare, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Pune curcanul într-un vas sau o tavă mare. Amestecați sarea, ierburile și coaja de lămâie și frecați toată pielea. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider. A doua zi, scoateți curcanul și ungeți sarea cu hârtie de bucătărie umedă. Lăsați afară din frigider timp de o oră înainte de prăjire, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura se caleste prazul in unt pana se inmoaie apoi se adauga pesmetul, salvia si oul si se amesteca bine.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Umpleti capatul gatului cu umplutura de praz. Asigurați pielea gâtului cu frigarui pentru a ține umplutura. Puneți resturile de umplutură într-un vas uns cu unt și împrăștiați cu frunze de salvie. Condimentează foarte bine cavitatea păsării, apoi împinge sferturile de ceapă și foile de dafin. Leagă picioarele împreună, apoi cântărește pasărea și notează greutatea. Ungeți curcanul peste tot cu ulei de măsline.

  • Pasul 4

    Pune ceapa feliată în fundul unei forme mari pentru a acționa ca un triver pentru pasăre și toarnă vinul. Asezati curcanul deasupra. Acoperiți pasărea și forma complet cu folie pentru a face un cort. Gătiți curcanul timp de 40 de minute pe kilogram, ungând o dată sau de două ori.

  • Pasul 5

    Scoatem curcanul si dam cuptorul la 220C/ventilator 200/gaz 7. Scoatem folia si dam la cuptor inca 30-40 de minute, sau pana cand pielea devine aurie. Gătiți orice umplutură rămasă alături de curcan acum.

  • Pasul 6

    Pentru a testa dacă pasărea este gătită, străpungeți cea mai grasă parte a coapsei cu o frigărui – sucurile trebuie să curgă limpede, nu roz; continuați să gătiți dacă nu, și verificați la fiecare 10 minute.

  • Pasul 7

    Odihnește curcanul, acoperit lejer cu folie, timp de o oră înainte de a-l tăia (aceasta îți dă timp să te reîncălziți și să adunați părțile laterale).

  • Pasul 8

    Se strecoară sucurile de gătit într-o cană și se păstrează ceapa pentru a le folosi în sos. Pentru a face sosul se pune tava cu ceapa înapoi la foc mediu, apoi se presară peste făină. Se amestecă și se fierbe timp de 2 minute. Adăugați bulionul și sucul de gătit, lăsând în urmă orice exces de grăsime. Aduceți la fierbere, răzuind bucăți de jos, apoi fierbeți timp de 15 minute. Cerneți într-o cană încălzită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 799
  • Gras 29g
  • Saturate 10.5g
  • Carbohidrați 27.5g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 99,4g
  • Sare 1.9g
#Curcan #dafin #și #lămâie #umplutură #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *