Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de curcan cu glazura de artar si Bourbon

Curcan glazurat cu arțar și bourbon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 cu resturi
  • Puțin efort

O modalitate diferită de a-ți prezenta curcanul de Crăciun. Siropul de arțar și bourbonul dau o aromă dulce, dar matură și un finisaj frumos bronzat. Și câteva clementine pentru bucurie festivă și ai o rețetă câștigătoare


Încercați acest curcan glazut cu arțar și bourbon, apoi verificați-ne friptură de curcan, coroana de curcan usoara, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • curcan întreg 5-5,5 kg
  • clementine 2
  • unt 25 g, moale
  • ceapa 2, nedecojite, feliate groase
  • cimbru câteva crenguțe proaspete, dacă doriți
  • făină simplă 3 linguri
  • cuburi de supa de pui 2
  • Sirop din esență de arțar 1 lingura
  • bourbon 3 linguri
  • cacao 2 lingurite
  • sos de soia 1-2 linguri

GLAZURĂ

  • Sirop din esență de arțar 4 linguri
  • bourbon 4 linguri
  • zahăr brun moale 4 linguri
  • sos de soia 1 lingura
  • Dijon sau mustar englezesc 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Cântărește curcanul (s-ar putea să fie nevoie să folosești cântarul de baie), astfel încât să poți calcula timpul de gătire, permițând 40 de minute pe kg pentru primii 4 kg, apoi 45 de minute pentru fiecare kg peste acea greutate. Împingeți clementinele în cavitatea păsării și frecați untul moale peste tot, apoi condimentați generos. Aranjați feliile de ceapă și cimbrul în fundul unei forme mari. Așezați curcanul deasupra și acoperiți cu un cort de folie, astfel încât să nu atingă vârful păsării, ci să se înmulțească strâns până la marginile formei. Prăjiți după calculul dvs.

  • Pasul 2

    Faceți glazura amestecând toate ingredientele cu încă un praf de sare. Cu jumătate de oră înainte de sfârșitul timpului de gătire, scoateți cortul de folia și măriți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Ungeți generos jumătate de glazură peste curcan și puneți din nou la cuptor pentru 15 minute. Repetați încă o dată, până când curcanul este auriu și glazurat și sucurile curg limpede când cea mai grasă parte a pulpei este străpunsă cu o frigărui (vezi p132 pentru alte modalități de a testa dacă este gata). Scoateți curcanul din cuptor și ridicați-l pe un platou pentru a se odihni. Se acopera cu folie, apoi cu un prosop gros si se odihneste 40-45 de minute in timp ce termini acompaniamentele.

  • Pasul 3

    Turnați sucurile de prăjire într-un vas de măsurat, dar lăsați ceapa în tavă și puneți-o pe plită. Odată ce sucurile s-au separat, amestecați 1 lingură de grăsime în ceapă cu făina și gătiți timp de câteva minute. Piure în cuburi de bulion, bourbon, siropul de arțar, cacao și 1 lingură de sos de soia.

  • Pasul 4

    Scoateți restul de grăsime din sucurile de gătit și adăugați suficientă apă clocotită pentru a face 1 litru. Se toarnă în ceapă și se aduce la fiert. Gătiți până când are o consistență plăcută, aproximativ 10 minute, apoi gustați pentru condimente – ar putea avea nevoie de soia suplimentară pentru aromă și culoare. Asezonați cu piper, apoi cerneți sosul într-o cratiță pentru a se menține cald în timp ce pregătiți totul.

  • Pasul 5

    Cioiește curcanul la masă și servește felii cu mult sos și toate acompaniamentele.

Informatii nutritionale

  • Kcals 605
  • Gras 20.5g
  • Saturate 6.9g
  • Carbohidrați 22.7g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 76g
  • Sare 1.9g
#Curcan #glazurat #arțar #și #bourbon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *