Tipul bucătăriei:

O tigaie imensă plină de coapse de pui fript și orez cu garnituri în jurul său

Danbauk (pilaf de pui birmanez)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Un mic efort

Un pilaf de pui parfumat, danbauk este servit la nenumărate sărbători în Birmania. Această rețetă vine de la MiMi Aye, bucătar, autor și gazdă a clubului de mese Burmese Food & Beyond


Încercați acest pilaf de pui birmanez, apoi verificați puiul nostru prăjit birmanez și mai multe rețete birmaneze.

Autorul rețetei Mimi Aye spune: „Plin de condimente dulci și încălzitoare, danbauk este adesea denumit biryani birmanez, dar se datorează mai mult bucătăriei persane și, de fapt, numele este derivat din termenul culinar persan„ dum pukht ”. Toate gătite într-o oală uriașă, sunt servite cu o mare aplomb la masă, cu o sărbătoare de gustare crocantă de pește (ață), salată de varză în stil birmanez și o supă răcoritoare acră pe lateral, toate acestea echilibrând bogăția untă a orez. Băuturile nu sunt, în general, servite în timpul unei mese birmaneze – în schimb, răcorirea lichidă vine ca bulion sau supă. ”


MiMi Aye este bucătar, autor și gazdă a clubului de mese Burmese Food & Beyond. Noua ei carte Mandalay: Rețete și povești dintr-o bucătărie birmaneză (26 GBP, Bloomsbury Absolute) a ieșit acum. Găsește-o pe Twitter și Instagram @meemalee.

Ingrediente

  • fileuri de coapsa de pui fara piele 1,25 kg
  • orez basmati 600g, spălat
  • scorțișoară măcinată 1 lingură
  • zahar granulat 1 lingură
  • unt sărat 125g, înmuiat
  • iaurt natural 100 ml

AROMURI DE OREZ

  • caju 100g
  • stafide 50g
  • păstăi de cardamom 16
  • foi de dafin 4
  • bete de scortisoara 2
  • cuișoare 6
  • şofran 4 fire

MARINADA

  • zahar granulat 2 linguri
  • scorțișoară măcinată 1 lingură
  • ceapă crocantă gata preparată 2 linguri
  • cub de pui de pui 1
  • unt sărat 125g, înmuiat

CRISHPY PISH DISTRIBUȚIE

  • ulei vegetal 75 ml
  • usturoi 6 cuișoare, tăiate în felii de 2 mm
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • macrou în apa de izvor 125g tablă
  • file de hamsii în ulei 50g tablă
  • zahar granulat 1 linguriță
  • ceapă crocantă gata preparată 3 linguri

VARZA SI MENTA COLESLAW

  • varza alba ½ un cap mic, feliat foarte subțire
  • ceapa rosie ½, feliat subțire
  • ardei iute roșu sau verde 1, feliat subțire în inele
  • sos de pește 1 lingură
  • zahar granulat 1 linguriță
  • tei 1½, suc
  • frunze de menta o mână

CUPĂ DE ACRES

  • ulei de usturoi rezervat 1 lingură (a se vedea rețeta de gustare)
  • ceapă 1 mijlociu, feliat subțire
  • stoc de legume 2 litri
  • năsturel 100g
  • tei 1½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți aromele de orez într-un castron mare, adăugați 200ml de apă caldă și amestecați bine. Se lasă la macerat cel puțin 1 oră.

  • Pasul 2

    Puneți fileurile de pui într-o caserolă mare cu capac. Adăugați ingredientele pentru marinată și 100 ml apă și frecați bine în pui. Marinati timp de 15 minute.

  • Pasul 3

    Acoperiți tigaia și încălziți-o pe plită la foc mare. Aduceți la fierbere, reduceți focul la mediu și fierbeți cu capacul timp de 20 de minute sau până când puiul este gătit. Scoateți puiul din tigaie cu o lingură și acoperiți cu folie.

  • Pasul 4

    Incarcati orezul in lichidul din caserola si turnati apa parfumata din aromele imbibate, pastrand solidele in vas. Completați caserola cu suficientă apă pentru a ajunge la 21 / 2cm deasupra orezului. Se amestecă scorțișoara, zahărul, untul, iaurtul și toate solidele rezervate. Acoperiți, aduceți la fierbere, așteptați 2 minute și apoi reduceți focul la minim. Gatiti foarte usor cu capacul pus 20-25 minute.

  • Pasul 5

    Scoateți capacul, verificați dacă orezul este fiert (trebuie să fie fraged și parfumat) și readuceți puiul în tigaie. Se amestecă ușor pentru a combina orezul. Se pastreaza cald la cuptorul scazut.

  • Pasul 6

    Pentru gustare, încălziți uleiul într-o tigaie mică la foc mediu și prăjiți feliile de usturoi timp de 2-3 minute până când încep să devină aurii în jurul marginilor. Scoateți usturoiul (rezervând uleiul) și scurgeți-l pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 7

    Puneți 2 linguri de ulei de usturoi într-un wok sau tigaie (păstrați restul pentru altă rețetă). Încălziți tigaia la foc mediu-mare, adăugați turmericul și fulgii de ardei iute și sfărâmați câteva secunde. Adăugați macroul cu saramura sa și hamsia cu uleiul lor. Puneți focul la mare, aduceți la fierbere și folosiți o lingură de lemn sau o spatulă pentru a rupe și amestecați peștele viguros timp de 6-7 minute sau până când tot lichidul a fost fiert. Reduceți focul la mediu-mic și prăjiți peștele timp de 20-25 de minute, aruncând frecvent până când peștele este lipsit de umiditate și sfărâmicios. Adăugați zahărul și aruncați și prăjiți încă 5 minute. „Ata” de pește ar trebui să fie maro caramel în acest moment. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă prin usturoiul prăjit și ceapa crocantă. A se păstra într-un recipient sigilat la frigider – se va păstra o lună.

  • Pasul 8

    Pentru a face salata de varză, puneți varza și ceapa într-un castron mare cu apă rece și lăsați-le la macerat 10 minute, apoi scurgeți-le bine și încingeți într-un castron cu chilli, sos de pește, zahăr și suc de lămâie și amestecați bine, de preferință de mana. Lăsați aromele să se înmoaie timp de cel puțin 15 minute, apoi amestecați frunzele de mentă chiar înainte de servire.

  • Pasul 9

    Pentru supă, încălziți uleiul de usturoi într-o tigaie mare la foc mediu-mare și prăjiți ceapa feliată timp de 10 minute până se înmoaie, apoi adăugați bulionul. Aduceți la fierbere, apoi întoarceți-l la foc mic până când este gata de servit. Chiar înainte de servire, adăugați nasturelul în tigaie și lăsați-l să se ofilească. Apoi amestecați prin sucul de lămâie și serviți 1002 în castroane individuale în același timp cu danbaukul, gustul de pește crocant și varza și menta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1002
  • Gras 58.6g
  • Saturează 22.6g
  • Carbohidrați 70,5g
  • Zaharuri 20.1g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 44,9g
  • Sare 2.1g
.
#Danbauk #pilaf #pui #birmanez
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast