Skip to content

Tipul bucătăriei:

dauphinoise de cartofi

Dauphinoise de cartofi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Aceste cremoase, cu usturoi sunt o garnitură fantastică pentru orice cină de duminică. Ușor de asamblat, dar rezultatul este un fel de mâncare gustos, care iese la gură


Ingrediente

  • Doriți cartofi 8 mari, decojite și feliate de aproximativ 4 mm grosime pe o mandolină
  • crema dubla 500 ml
  • lapte 750 ml
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • emmental 150g, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Curatati cartofii Desirée apoi taiati-i felii de aproximativ 4 mm grosime pe o mandolina. Se încălzește smântâna dublă cu laptele și usturoiul până când dă în clocot, apoi se aruncă bucăți de felii de cartofi (separând feliile pe măsură ce mergi) în amestecul de smântână și se fierbe timp de aproximativ 3 minute, până abia sunt fierte.

    Scoateți cartofii din amestecul de smântână și rezervați lichidul. Puneți 2 straturi de cartofi într-un vas rezistent la cuptor, apoi adăugați suficient amestec de smântână pentru a le acoperi. Sezon. Repetați cu alți cartofi, amestec de smântână și condimente până când vasul este plin. Se presara emmental ras si se coace 30 de minute la 180c/ventilator 160c/gaz 4.

#Dauphinoise #cartofi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *