Tipul bucătăriei:
Degete de vafe Churro cu sos de scufundare
- servește 2-3
- Uşor
Această rețetă vede vafe acoperite cu unt de scorțișoară și servite cu sos de ciocolată pentru scufundare – gândiți-vă la ouă și la soldați
Ingrediente
- zahăr tos auriu 3 linguri
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- unt 25g, topit
- vafe prajite dulci 4
SOS DE CIOCOLATA
- crema dubla 100 ml
- tot laptele 50 ml
- sirop auriu 3 linguri
- pudră de cacao 2 linguri
- ciocolata cu lapte 75g, rupt în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul de ciocolată, puneți smântâna, laptele și siropul auriu într-o tigaie mică și amestecați în pudra de cacao. Continuați să bateți la foc ușor până când sosul începe să baloneze, apoi amestecați bucățile de ciocolată pentru a se topi. Scoate focul.
-
Pasul 2
Amestecați zahărul și scorțișoara împreună pe o farfurie și pregătiți o pensulă de patiserie pentru untul topit. Prăjește vafele urmând instrucțiunile ambalajului, apoi, după cum se termină, perie rapid cu un strat de unt topit și presară peste o parte din zahărul de scorțișoară pentru a acoperi.
-
Pasul 3
Tăiați în degete și serviți cu o oală de sos de ciocolată pentru scufundare.
Informatii nutritionale
- Kcals 662
- Gras 38,8g
- Saturează 21.9g
- Carbohidrați 69.3g
- Zaharuri 52g
- Fibră 3g
- Proteină 7.3g
- Sare 1.1g