Tipul bucătăriei:
Duff de pecan și merișor condimentat cu scorțișoară
- servește 8
- Uşor
Această rețetă de la Felicity Cloake este o preluare din New England a tortului tradițional britanic cu capul în jos, acesta este adesea preparat cu celebrele mere din nord-est, dar aici merisoarele și nucile pecan oferă un contrapunct ascuțit și crocant pentru aluatul bogat, cu unt. Excelent servit cald cu înghețată sau la temperatura camerei cu o ceașcă de ceai.
Ingrediente
- jumătăți de pecan 75g
- unt 220g
- afine 300g
- zahăr Demerara 50g
- ouă 2, mare
- zahăr tos auriu 200g
- făină simplă 140g
- sare fină 1/2 linguriță
- scorțișoară măcinată 1/2 linguriță
- portocale 1, poftit să servească
- inghetata a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Între timp, prăjiți pecanele într-o tigaie fierbinte și uscată până când au miros de nucă. Ungeți cu generozitate fundul și părțile laterale ale unui vas de copt pătrat sau tablă de 18-20cm.
-
Pasul 2
Căptușiți baza vasului cu jumătățile de pecan și afine și împrăștiați cu zahăr demerara. Topiți restul de unt în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie mică. Bateți ouăle și zahărul tos împreună cu un mixer electric sau cu un mixer în picioare timp de un minut sau cam așa până când devin palide și ușor îngroșate. Împingeți cu grijă ingredientele uscate cu o lingură mare de metal, urmată de untul topit.
-
Pasul 3
Se toarnă aluatul peste blatul fructelor și se coace timp de aproximativ 50-60 de minute până când blatul este maroniu și un frigăruș din mijloc iese curat. Lăsați să se răcească ușor, apoi rulați un cuțit de paletă de-a lungul marginii pentru a slăbi și porniți cu grijă pe o farfurie de servire. Radeți coaja de portocală deasupra și serviți tăiată caldă în pene cu înghețată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 486
- Gras 30.6g
- Saturează 15.3g
- Carbohidrați 4.6g
- Zaharuri 33.1g
- Fibră 2.9g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,9g