Tipul bucătăriei:

Rețetă Gravy Make-Ahead

Faceți sosul înainte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Uşor

Acest lucru vă va economisi tigăi de jonglerie în ziua de Crăciun și puteți chiar să le faceți și să le înghețați dacă doriți să mergeți cu adevărat în față. Adăugați orice suc de ultimă oră din curcan atunci când îl reîncălziți pentru un plus de aromă


Ingrediente

  • aripioare de pui 1 kg
  • ceapa 2, sferturi
  • morcovi 3, înjumătățit
  • țelină 3 tulpini, înjumătățite
  • usturoi câțiva cuișoare întregi
  • rapiță sau ulei de măsline
  • supă de pui 1 litru
  • vin alb 300ml
  • foi de dafin 2
  • cimbru câteva crenguțe
  • unt 25g
  • făină simplă 25g
  • jeleu de coacăze roșii 1-2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți aripile de pui, legumele și usturoiul în cea mai mare formă de copt pe care o aveți. Adăugați câteva linguri de ulei și aruncați totul împreună.

  • Pasul 2

    Prăjiți-l timp de 1 oră, agitând totul pe jumătate.

  • Pasul 3

    Se introduce vârful de pui, vinul, frunzele de dafin și cimbru, se acoperă bine cu folie, apoi se fierbe încă 20 de minute.

  • Pasul 4

    Încălziți untul într-o tigaie mare, amestecați făina și gătiți, amestecând până când devine maroniu.

  • Pasul 5

    Scoateți cutia din cuptor și turnați lichidul printr-o strecurătoare de metal într-un castron mare. Folosiți o tigaie mică pentru a apăsa toate ingredientele rămase în tava de prăjire. Puneți ingredientele zdrobite din tava de prăjire în strecurătoare și continuați să stoarceți.

  • Pasul 6

    Strecurați din nou lichidul printr-o sită pentru a scăpa de bucățile mai mici.

  • Pasul 7

    Adăugați treptat lichidul în roux în tigaie, amestecând. Odată ce tot lichidul este amestecat, aduceți la foc mic, adăugați jeleul de coacăze roșii și condimentați. Se fierbe timp de 15 minute. Răciți sau congelați până când este necesar. Adăugați orice suc de gătit și de odihnă din curcanul prăjit și reîncălziți înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 126
  • Gras 6.4g
  • Saturează 2.2g
  • Carbohidrați 4.9g
  • Zaharuri 2.6g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,4g
.
#Faceți #sosul #înainte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast