Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Fideua cu Creveti, Pui si Midii

Fideua cu creveți, pui și scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cea mai buna reteta pentru Fideua. Acest fel de mâncare tipic spaniol, gândiți-vă la paella cu paste în loc de orez, este plin cu creveți, pui și midii, precum și boia de ardei afumată pentru acel gust autentic. Preparat ideal pentru cina-petrecere


Ingrediente

  • ulei de masline
  • paste fideua 350 g
  • file de piept de pui fără piele 2, tăiate în bucăți
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • boia afumată 1 lingura
  • şofran un ciupit bun
  • roșie 1 mic, tocat
  • midii 500g, curatat
  • mazăre 150 g, albite
  • fasole lată 150 g, albite
  • busuioc 10 frunze, rupte
  • pâine crustă a servi

STOC

  • creveți întregi cu coajă 12, brut
  • ulei de masline
  • ceapă ½ mic, decojit și tocat grosier
  • roșie 1, tocat grosier
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate grosier
  • cub de supa de pui 1
  • anason stelat 1

AÏOLI

  • catei de usturoi 5, decojite
  • galbenusuri de ou 4
  • ulei de măsline ușor 180 ml
  • boia afumată 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aioli, zdrobiți usturoiul cu 1 linguriță de sare într-un pistil și apoi transferați într-un castron. Bateți gălbenușurile apoi amestecați uleiul de măsline până se îngroașă și la final adăugați boiaua afumată. Răciți până la nevoie.

  • Pasul 2

    Pentru a face bulionul, trageți capetele de pe creveți și îndepărtați coaja de coajă (puneți creveții curățați înapoi la frigider). Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă 1 lingură ulei de măsline. Adăugați ceapa, roșiile, usturoiul și cojile și capetele de creveți. Se sfaraie totul timp de 3-4 minute apoi se toarna 1,5 litri de apa, se sfarama in cubul de bulion si se adauga anasonul stelat.

  • Pasul 3

    Fierbeți timp de 30 de minute, apoi pescuiți anasonul stelat și amestecați totul într-un robot de bucătărie. Se strecoară lichidul printr-o sită fină și se măsoară 1,2 litri.

  • Pasul 4

    Încălziți încă 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă, apoi puneți pastele și amestecați, lăsându-le să devină ușor aurii la căldura uleiului. Adăugați puiul, usturoiul, boiaua afumată și șofranul și lăsați acest lucru să sfârâie în ulei timp de 30 de secunde, apoi adăugați roșia și ¾ din bulion și lăsați să fiarbă. Gatiti 10 minute, amestecand din cand in cand. Adăugați creveții decojiți, midiile și restul bulionului și continuați să fierbeți încă 5 minute. Gustați și amestecați pe măsură ce mergeți, pastele trebuie să fie fierte, dar nu moale, iar bulionul trebuie să fie aproape total absorbit. Odată ce scoicile sunt deschise și creveții sunt roz, adăugați mazărea și fasolea pentru a se încălzi. Se amestecă busuiocul și se servește cu aioli și multă pâine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 518
  • Gras 16.2g
  • Carbohidrați 53.6g
  • Fibră 6g
  • Proteină 37.6g
  • Sare 2.9g
#Fideua #creveți #pui #și #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *