Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de Crăciun

Fleac clasic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Uşor

Biscuiții amaretti adaugă o textură și o aromă minunate unei rețete clasice de fleacuri. Este un desert perfect pentru a încheia sărbătoarea de Crăciun.


Încercați această rețetă de fleacuri de Crăciun, apoi verificați fleacurile noastre de ciocolată, fleacurile de sherry, fleacurile de căpșuni și altele Idei de desert de Crăciun.

Ingrediente

  • tort de pâine din Madeira 2 prăjituri
  • gem de zmeură 150g
  • dulce sherry 200 ml
  • zmeura proaspata sau congelata 400g, decongelat dacă este înghețat
  • cremă proaspătă 2 căzi de 500 g
  • biscuiți amaretti 200g
  • smântână dublă sau pentru biciuire 600 ml
  • migdale fulgi prăjite a decora

Metodă

  • Pasul 1

    Feliați tortul pe jumătate în lungime și faceți sandwich-ul împreună cu gemul. Tăiați tortul în felii groase de 3 cm, apoi tăiați fiecare felie în trei, astfel încât să obțineți dreptunghiuri mici ale tortului sandwich.

  • Pasul 2

    Folosiți-le pentru a căptuși fundul vasului de fleac sau de sticlă. Se toarnă peste sherry și se acoperă cu zmeura. Se pune lingura de crema peste zmeura. Zdrobiți biscuiții amaretti și adăugați în partea de sus a cremei, împingând unii dintre ei puțin.

  • Pasul 3

    Bateți smântâna până când formează vârfuri moi, adăugați-o în vârful cremei. Acoperiți și răciți cel puțin 4 ore sau peste noapte dacă puteți. Imprastiați cu migdale fulgi pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 673
  • Gras 37.6g
  • Saturează 22.2g
  • Carbohidrați 68.1g
  • Zaharuri 51.9g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 9.2g
  • Sare 0,6g
.
#Fleac #clasic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *