Tipul bucătăriei:
Fondante de ciocolată cu centre de caramel
- serveste 6
- Uşor
Aceste buduri de ciocolată îngăduitoare sunt delicioase și mai ușor de făcut decât arată. Modul perfect de a impresiona oaspeții la cină.
Ingrediente
- unt nesarat 150 g
- ciocolata neagra 150 g
- ouă 6
- zahăr brun ușor moale 150 g
- făină simplă 120 g
- cacao 2 linguri
- caramele mestecate 12
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți 6 lighe mici (150 ml) de budincă și pudrați cu pudră de cacao. Topiți 150 g de unt nesărat și 150 g ciocolată neagră într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Bateți 3 ouă, 3 gălbenușuri și 150 g zahăr brun moale până când palid și gros.
Încorporați amestecul de ciocolată, cernați 120 g făină simplă și 2 linguri de cacao și pliați. Umpleți fiecare formă pe trei sferturi.
-
Pasul 3
Apăsați două caramele mestecate împreună pentru a face un caramel mare și scufundați un caramel mare în fiecare budincă.
Gatiti pe o tava de copt timp de 10 minute. Lăsați să se odihnească o jumătate de minut înainte de a trece cuțitul pe margini și de a le întoarce. Pudrați cu cacao și serviți.