Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Rețetă sărată de fondant cu caramel și ciocolată

Fondanți de ciocolată caramel sărată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Cea mai indulgentă, cea mai frumoasă fondantă de ciocolată de până acum … uită-te la ea! Puteți cumpăra sosul caramel sărat pentru o soluție rapidă


Încercați rețeta noastră super indulgentă de fondant cu caramel sărat pentru un desert alternativ de Crăciun, tgăină a verifica afară noastre profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.

Căuta mai multe rețete de caramel sărat? Încercați tortul nostru cu caramel sărat, oalele de ciocolată cu caramel sărat și blondele cu caramel sărat.

Ingrediente

  • unt nesarat 100g, plus extra pentru untarea matrițelor
  • cacao pentru praf
  • ciocolata neagra 150g, cel puțin 72% solide, tocate
  • extract de vanilie 1/2 linguriță
  • ouă 2 mari
  • galbenusuri de ou 2 mari
  • zahăr tos auriu 55g
  • făină simplă 35g
  • sos caramel sarat 4 lingurițe groase

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / 160 ° C ventilator / marcaj de gaz 4. Periați 4 mini forme de budincă metalică gros cu unt moale și praful bine cu cacao, astfel încât tot untul să fie acoperit.

  • Pasul 2

    Puneți 100g unt și ciocolata într-un vas rezistent la căldură și topiți-le în rafale de 30 de secunde la cuptorul cu microunde, amestecând între fiecare rafală. Sau puneți peste o tigaie cu apă fierbinte și topiți-o ușor, amestecând ocazional. Dă deoparte în timp ce faci buretele.

  • Pasul 3

    Bateți împreună ouăle întregi, gălbenușurile și zahărul până când amestecul este pufos, dublat ca mărime și de culoare palidă. Când ridicați telul din amestec, acesta ar trebui să lase o urmă de panglică deasupra suprafeței. Aceasta va dura aproximativ 5 minute. Se amestecă ciocolata topită și untul, apoi se cernă peste cea și se îndoaie bine.

  • Pasul 4

    Puneți amestecul în forme până la umplerea de aproximativ 1,5 cm. Punctați o linguriță de sos de caramel în centru, apoi acoperiți cu grijă cu mai mult amestec de burete până când matrițele sunt umplute la aproximativ 1cm sub margine. Puneți pe o tavă de copt și coaceți timp de 10-12 minute, amestecul trebuie să se ridice chiar deasupra marginii matrițelor. Se transformă în farfurii de servit, se pudrează cu mai multă cacao și se servește imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 593
  • Gras 43,9g
  • Saturează 24.9g
  • Carbohidrați 39.7g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 9g
  • Sare 0,2g
.
#Fondanți #ciocolată #caramel #sărată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast